Božićni vodič za kupnju tipkovnica

Božićni vodič za kupnju tipkovnica

Blagdansko vrijeme za mnoge je jedina šansa da si obnove hardver koji je stradao pod utjecajem stresa ili u ljutim obračunima protiv virtualnih napasnika, a u njega definitivno spada tipkovnica.

Korisnici tipkovnica dijele se u one koji priznaju samo mehaničke tipkovnice i one druge koji nisu tako čvrstog stava. Među mehaničkim i membranskim ima odličnih modela.
Ovom prilikom za vas smo probrali šest tipkovnica, među kojima ima više zanimljivih proizvoda, no samo jedna opravdano zaslužuje naš Palac za kupnju. Kao što se i sami možete uvjeriti, ni ovom prilikom ne drži vodu da ono što je najskuplje mora automatski biti i najbolje.

 

Steelseries 6Gv2

Steelseries 6Gv2 s 3ZA: 6Gv2 je trenutno najjeftinija dostupna mehanička tipkovnica na tržištu, što joj je i ujedno najveća prednost. Ima red switch i ako želite provjeriti razliku koju donose mehaničke tipkovnice, možete krenuti s ovim modelom

PROTIV: Specifični raspored tipaka zahtjeva privikavanje. Iako na prvu djeluje kao klasični njemački raspored po kojem je baziran i Hrvatski, tipka Ž se nalazi pored tipke točke ispod entera. Dizajn i izrada također nisu na zavidnoj razini.

Dimenzije i masa: 83.8 x 546.1 x 32 mm, 1.179 g
Način povezivanja: USB 2.0
Vrste tipki: Cherry Red

CIJENA: 575,51 kuna
VIĐENO: ADM


Logitech G910 Orion Spark

Logitech g910 s 5ZA: Već na prvi pogled jasno nam je da je ciljano tržište ove tipkovnice gamerski puk. Nešto agresivniji dizajn s RGB osvjetljenjem Romer-G mehaničkih tipaka teško da će naći mjesto na uredskom stolu. 113 najbitnijih tipaka posjeduju anti-ghosting bitan u igrama, dok 9 programabilnih marko tipaka i ne treba anti-ghosting. Logitechov gaming softver je znatnije unaprijeđen spram nekadašnjeg.

PROTIV: Cijena je ipak malo previsoka bez obzira na super mogućnosti. Alternativno, Corsairove high-end tipkovnice su još skuplje, a Razer ima neznatno niže cijene. Odličan

Dimenzije i masa: 505 x 243.5 x 35.5 mm, 1.500 g
Način povezivanja: USB 2.0
Vrste tipki: Romer-G

CIJENA: 1.199,00 kuna
VIĐENO: Arhiteh


Logitech Cordless Desktop MK520

Logitech MK520 s 4ZA: MK520 broji sve tipke kao i tipkovnica pune veličine, no nešto je kompaktnijih dimenzija zbog skraćenih F tipaka. Autonomija joj je odlična, a Logitech tvrdi da može postići preko mjesec dana korištenja na klasičnim AA baterijama. Uz tipkovnicu je priložen i relativno pristojan M310 bežični miš, koji nudi i par funkcijskih tipaka. Oba se pak spajaju putem malenog unifying receivera.

PROTIV: Tipke su malo spužvaste, a sjajni dizajn oko tipaka je podložan zamašćivanju, pa nemojte jesti špek i čips dok ju koristite u svojoj HTPC konfiguraciji.

Dimenzije i masa: 469.9 x 208.2 x 73.6 mm, 1.542 g
Način povezivanja: Bežično, Logitech Unifying
Vrste tipki: Membranske

CIJENA: 459,48 kuna
VIĐENO: Feniks

 

 ISTAKNUTO

Corsair Vengeance K65

Crosair K65 D s 5 i palacZA: Najmanja i najjeftinija pripadnica Corsairove Vengance serije, K65, nudi gotovo jednake karakteristike kao i druge, no bez numeričke porcije tipkovnice. Kućište tipkovnice je metalno, a same tipke su izdignute van nje, pa djeluju kao da lebde. Tipkovnica je dostupna s MX Red lineanim switchevima, koji su podjednako dobri za tipkanje i igranje.

PROTIV: Tipke koje lebde iznad kućišta dopuštaju nakupljivanje prašine. 750 kuna za tipkovnicu bez osvijetljenih tipaka? Može to i bolje, ali i ovako zaslužuje visoku ocjenu.

Dimenzije i masa: 356 x 166 x 37 mm, 1.451 g
Način povezivanja: USB 2.0
Vrste tipki: Cherry MX

CIJENA: 755,10 kuna
VIĐENO: ADM

 

Logitech G105

Logitech G105 s 4ZA: Nešto umjerenija gaming tipkovnica spram G910 modela, nosi sličnu funkcionalnost putem funkcijskih tipaka, no ne i mehaničke switcheve. Radi se o klasičnoj membranskoj tipkovnici, no dobar detalj je anti-ghosting pet tipaka odjednom, kao i pozadinsko osvjetljenje tipki.

PROTIV: Kvaliteta izrade nije baš na razini ostalih u kategoriji. Membranske tipke i nisu najdugovječnije, pogotovo u gaming ulogama.

Dimenzije i masa: 497 x 224 x 40mm, 1.270 g
Način povezivanja: USB 2.0
Vrste tipki: Membranske

CIJENA: 459,00 kuna
VIĐENO: ADM

 

Logitech K480 Bluetooth

Logitech K480 s 4ZA: Osim atraktivnog i živahnog dizajna, ova tipkovnica nudi veoma zanimljivu funkciju – spajanje preko bluetootha. Moguće je tako spojiti 3 različita uređaja koje je moguće birati putem kotačića iznad ESC tipke. Tako je primjerice moguće imati spojeno računalo, tablet i mobitel odjednom. Zgodan je i utor na vrhu u kojeg možemo umetnuti tablet ili mobitel.

PROTIV: Tipke su malo premalene. 820 g je malo previše za ovako malu tipkovnicu.

Dimenzije i masa: 195 x 299 x 20 mm, 820 g
Način povezivanja: Bluetooth
Vrste tipki: Membranske

CIJENA: 429,00 kuna
VIĐENO: Svijet Medija

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Božićni vodič za kupnju tipkovnica - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.