Intel ponudio 3D doživljaj gledanja na NBA All-Star Weekendu 2016.

Intel ponudio 3D doživljaj gledanja na NBA All-Star Weekendu 2016.

Intel Corporation i NBA (National Basketball Association) objavili su partnerstvo povodom manifestacije NBA All-Star 2016..

Time su gledateljima televizijskog i digitalnog prijenosa ponudili 3D doživljaj gledanja okršaja najboljih igrača NBA lige u Torontu od 12. do 14. veljače.

Intelovo partnerstvo s NBA-om povodom manifestacije All-Star 2016. najnoviji je pothvat u Intelovu nastojanju da u svijet sporta uvede inovativnu tehnologiju i bolji doživljaj gledanja. Početkom mjeseca Intel se tako udružio s organizatorima natjecanja X Games Aspen te su na daske za daskanje na snijegu ugrađeni su moduli Intel Curie kako bi gledatelji mogli pratiti podatke u stvarnom vremenu.

Na sajmu CES 2016. Intelov generalni direktor Brian Krzanich pokazao je kako se videotehnologija freeD, potpomognuta Intelovim procesorima, može primijeniti na brojne sportove da bi se obožavateljima ponudilo bolje gledateljsko okruženje, bilo da prijenos gledaju kod kuće bilo na stadionu.

NBA i Turner Sports iskoristili su tu tehnološku revoluciju da bi obožavateljima omogućili praćenje uzbudljivih akcija i u 360 stupnjeva. Primjerice, dosad uobičajene situacije u kojima su gledatelji na raspolaganju imali pojedinačne ponovljene snimke iz ograničenog broja kutova sada će zamijeniti jedinstvena ponovljena snimka uz tehnologiju freeD koja će im omogućiti doslovno oblijetanje akcije i njezino promatranje iz svih zamislivih kutova, čime će se postići bolji uvid u utakmice.

Tijekom All-Star Weekenda tehnologija freeD i druge Intelove tehnologije u jednu su integriranu snimku spojili videozapise snimljene pomoću 28 kamera ultravisoke razlučivosti razmještenih po čitavom sportskom centru Air Canada Centre. Ponovljene snimke uz tehnologiju freeD dostupne su bile gledateljima prijenosa uživo na kanalu TNT te onima koji su pratili putem web-mjesta NBA.com, aplikacije NBA App i društvenih medija.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.