Uvodnik - Vidi 248 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Uvodnik - Vidi 248

Uvodnik - Vidi 248

Pravi tajming

Na pravi tajming može se gledati iz dvije perspektive: planske i one kada se nešto dogodi neplanski. U Samsungu su, primjerice, pomislili da je pravi tajming za predstavljanje novog superphableta Note7 netom prije Appleove konferencije na kojoj će biti predstavljeni novi modeli iPhonea, uključujući i izravnog konkurenta Noteu, model 7 Plus.

DK

Epilog nije baš povoljan za Samsung, budući da je Note prvo opozvan da bi korisnici dobili zamjenske modele i na koncu, zbog problema s izgaranjem i baterijom, telefon je u potpunosti povučen. Brzanje s izlaskom nije se isplatilo i definitivno se pokazalo da je tajming promašen jer nije sve bilo spremno i provjereno. Gubici su u milijardama dolara, ali i u povjerenju korisnika koje je puno teže vratiti.
Drugi slučaj nezgodnog tajminga dogodio se u našoj redakciji. U samoj završnici stvaranja ovog Vidija, glavni urednik je završio na klupi za ozlijeđene igrače, a ozljeda nije našla baš dobro vrijeme, no sastavni je dio života pa sam u uredničke papuče na mjesto V. D.-a uskočio ja - po inerciji i po zapovjednoj liniji, ne sasvim planski. Ali srećom, mjesečni trud cijele Vidilab redakcije urodio je još jednim zanimljivim brojem i zapravo je uvod u čitanje broja 248 slatka briga.

Mogli bismo nastaviti priču o tajmingu. Nove generacije grafičkih kartica i procesora iz Nvidije i Intela omogućile su nam slaganje superkompaktnog malog računala s maksimalno jakim komponentama. Mali moćni komp namijenili smo VR-u, a kako za užitak u virtualnoj stvarnosti trebate prostor za kretanje, računalo smo odlučili smjestiti u dnevnu sobu. Jaki Core i7, brutalna GTX 1080 u malom Fractalovom caseu i HTC Vive Matejevu su dnevnu sobu preobrazili u VR raj. Na našem VR HTPC-u zavrtjeli smo Croteamov Serious Sam VR koji je friško stigao ispod čekića. Tajming slaganja VR konfiguracije baš se poklopio s izlaskom atraktivne pucačine našeg ponajboljeg game development studija.

"Baš dok smo napucavali monstere na VR kompu veličine konzole, Sony je izdao svoj PlayStation VR, a Croteam serious sam VR"

A kao veliki konkurent HTC Viveu i Oculusu, koji zahtijevaju mrcinu od računala, baš dok smo napucavali monstere na VR stroju veličine konzole, Sony je izdao svoj Playstation VR. Velika prednost mogla bi mu biti instantna dostupnost većeg broja igara nego što to sad inicijalno imaju gameri na PC-u, a preko PS Networka bit će dostupni i brojni filmovi pa se čini da hype oko virtualne stvarnosti nikako ne splašnjava, čak štoviše dobiva na snazi čime se vraćamo na priču o tajmingu naše teme.

Veliki test u ovom broju odradio je Ivan koji je pročešljao ponudu prijenosnih računala do 4000 kuna i usporedno istestirao 14 najzastupljenijih modela, ali i ponudio ultimativni vodič za kupnju s pomoću kojeg ćete u svakom trenutku vidjeti što točno možete dobiti za određenu cijenu u spomenutom segmentu. Za veliki test laptopa tajming je uvijek dobar, a kako se bliži kraj kalendarske godine ulazimo u zonu vremena za razne liste najboljih stvari.
Tako je naš iskusni urednik portala Vidi.hr Igor sastavio listu najvećih svjetskih tehnoloških inovacija u ovoj godini i kad prođete kroz temu budućnost se čini prilično zanimljiva i svijetla. Dok ne nabavim svoj jetpack ipak se moram vratiti na prizemnije stvari.

Hrvatska tehnološka i startup scena vrvi ostvarenim uspješnim projektima iza kojih se krije puno rada i odricanja. I dok s nestrpljenjem gledamo hoće li u Njemačkoj ostvariti isplativu nuklearnu fuziju, mi smo pokušali zaviriti u tajne naših uspješnih projekata. Svoj tajni začin, faktor X, uz trud koji se ionako mora uložiti za uspjeh tehnološkog startupa, rado su podijelili s nama i u Farmeronu i Bellabeatu, ali i drugi više ili manje poznati akteri kul priča iz Hrvatske. Uz stvaranje pozitivne klime za klijanje novih ideja, nadamo se da će male tajne velikih majstora potaknuti i neke od vas na poduzetnički iskorak.

Za one koji već imaju tvrtku pripremili smo poseban poslovni prilog u kojemu smo predstavili najbolja hrvatska EPR rješenja. Uvodnik je, kao i obično, prekratak da se pohvalimo svim zanimljivim temama i testovima koje smo odradili. Brzo sad na čitanje, Vidilabovci već odavno punom parom rade na blagdanskom broju, a blagdani za nas znače obilje super gadgeta i tema.

 

 

Izdvojeno iz sadržaja:

mocni vr pc

TEMA BROJA: Moćni VR PC

U mini ITX kućište ugurali smo moćnu GTX 1080 i snažni Skylake Core i7. Ovakav ušminkani gaming monster uklopili smo u dnevnu sobu i, uz HTC Vive i Croteamov Serius Sam VR ispod čekića, uronili u ultimativno gaming VR iskustvo.

 

Startup illo 01 01 2

TEMA: Tajni začin startupova

Koji su to elementi ključni za uspjeh, a nisu naučeni u školi ili na poslu. Osam poznatih hrvatskih startupova odgovara koji je to tajni začin uspjeha

 

usporedni test laptopa

USPOREDNI TEST LAPTOPA: Najboljih 14 do 4000 kuna

Prikupili smo najzanimljivije modele prijenosnih računala u vrijednosti do 4000 kuna i proveli temeljito Vidilab testiranje. Usto smo pripremili Ultimativni vodič za kupnju prijenosnika, u kojemu smo prikazali odnos cijene i hardvera koji se može dobiti za iznose u rasponu od 1600 do 4000 kuna

 

 

Canon Eos 5D Mark IV 2

VIDI HOT STUFF

Canon EOS 5D Mark I

iphone7 plus

Apple iPhone 7 Plus

 

programiranje corticon

PROGRAMIRANJE

Uz Corticon analizirajte s lakoćom poslovne podatke

 

 

mumble server

SOFTVER

Mumble Server

 

Sadržaj Vidija 248 pročitajte na ovom linku.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.