Testirajte sigurnost svojeg poslovnog IT sustava

Testirajte sigurnost svojeg poslovnog IT sustava

Automatsko penetracijsko testiranje omogućuje dubinsku provjeru sigurnosti poslovne platforme.

Znate li da je cyber kriminal u posljednje dvije godine porastao za čak 600 posto uz procjene da će kompanije u svijetu izgubiti više od 10 trilijuna dolara uslijed sve češćih napada. Istovremeno se ubrzao proces digitalne transformacije. Uobičajeni način rada iz ureda razgranao se na više mogućih načina, pa je dio kompanija prešao na remote rad, dio radi hibridno, dok su se neki vratili na staro.

Sve to dodatno je napregnulo IT sustave kompanija koje sada imaju djelatnike na udaljenim pozicijama ili koji dolaze i odlaze iz ureda, a pritom je važno da imaju sigurno radno okruženje gdje god se nalazili. Izazov je osigurati da su svi sustavi poput poslovnog softvera kao što su ERP, CRM i drugi, email klijenti i komunikacija zaštićeni od cyber prijetnji kada su zaposlenici na različitim lokacijama. O porastu globalnih cyber napada svjedoči podatak da je u trećem kvartalu 2022. godine zabilježeno 28% više napada nego u istom razdoblju lani.

 

Testirajte svoj sustav

Jedno od najboljih mogućih rješenja za ispitivanje koliko je zaštićena vaša tvrtka od online ugroza je automatsko penetracijsko testiranje, koje u svom poslovnom portfelju nudi A1 Hrvatska. Testiranje  oponaša hakerske napade automatizirajući otkrivanje ranjivosti i nedostataka u zaštiti IT sustava. Istodobno se osigurava neometan rad mreže uz predloženu sanaciju pronađenih ranjivosti i nadogradnju prevencije odnosno zaštite.

 

A1_slika.jpg

Samo testiranje traje jedan cijeli dan, pri čemu platforma kontinuirano otkriva unutarnje i vanjske slabosti sustava i provodi sigurnosnu validaciju otpornosti na najnovije prijetnje. Kroz automatsko penetracijsko testiranje dokazuje se potencijalni utjecaj iskorištavanja svakog sigurnosnog nedostatka i daju prioriteti za njihovo otklanjanje. Na IT infrastrukturi koja uključuje računala, servere i sve IP adrese u sustavu penetracijskim testom dobiva se dubinska provjera sigurnosnih pravila i alata.

 

Što nakon testa?

Po završetku penetracijskog testiranja, korisnicima je dostupan automatski izvještaj koji je usmjeren na rješavanje ranjivosti. Pronađene slabe točke i svi podaci koje je platforma otkrila pod strogom su paskom povjerljivosti.

Kao glavne prednosti ovog pristupa cyber sigurnosti možemo navesti brzinu i jednostavnost testiranja pri čemu nije potreban angažman korisnika. Nakon završenog testiranja odmah su dostupni detaljni izvještaji pa se tako mogu pravovremeno detektirati prijetnje i redovito ažurirati sigurnosne postavke.  

 

Ostali sigurnosni sustavi

Osim što vam može protresti cijeli sustav i ukazati na slabosti, A1 Hrvatska u svojoj ponudi ima i niz drugih sigurnosnih rješenja. Kako se sve više poslovanja odvija na mobilnim telefonima, nudi se A1 Net Protect, zaštita od virusa, špijunskog softvera i mrežnih prijevara. Sustav je to koji štiti na razini cijele mreže.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Testirajte sigurnost svojeg poslovnog IT sustava - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.