Iskon predstavio novu personaliziranu TV uslugu i Smart Wi-Fi

Iskon predstavio novu personaliziranu TV uslugu i Smart Wi-Fi

Iskon.TV donosi novitet koji koliko to dopuštaju mogućnosti podsjeća na način konzumacije sadržaja kakav imaju Netflix i slične usluge

.Predstavljena je nova usluga personaliziranog Iskon.TV-a, koji uči temeljem vašeg korištenja i prema navikama slaže preporuke koje će izlistavati povezane i slične sadržaje na nekoliko razina. Usluga je nastala u suradnji s partnerskim tvrtkama Beenius i Think Analytics, svjetskim big data liderom koji je razvio pametni algoritam za TV pretragu i preporuku.
U te pretrage je uključen sadržaj snimljen unazad 7 dana (ako je aktivirana usluga snimalice), sadržaji iz Iskon.Videoteke te HBO On Demand. Osim emisija, kategorija, glumaca i redatelja sustav razlikuje i doba dana kada se pojedini tipovi sadržaja najviše emitiraju.
Problem je s programima koji ne dopuštaju snimanje, za što su na predstavljanju iz Iskona rekli kako se nadaju da će i drugi prepoznati korisnost ovakvog pristupa.
Radi se o personalizaciji koja se zapravo odnosi na sve korisnike u jednom kućanstvu, jer prebacivanje između korisnika nije baš brzo i intuitivno.

Iskon press1
Usluga funkcionira na način da se pritisne tipka nula na daljinskom upravljaču.Prva linija, nazvana Za mene, nudit će personalizirani sadržaj: emisije i drugi program koje redovno pratite, kao i preporuke temeljem dosad odabranog. Iduće tri linije preporučivat će sadržaje prema najčešće gledanim kategorijama u cijelom domu. Osim toga, na raspolaganju su linija sa spremljenim sadržajima te postavke u sklopu kojih, između ostalog, možete odabrati hoćete li prijeći na personalizirani način rada ili ćete nastaviti koristiti dosadašnji. Uskoro se najavljuje i uvođenje pretrage po kategorijama. Usluga nadograđenog Iskon.TV- a je besplatna, a prednsot je u brzom pretraživanju povezanog sadržaja pa ćete brzo moći sve kanale pretražiti za npr. epizode Simsona. Na predstavljanju je rečeno da se radi o pretraživanju 10000 dostupnih sadržaja, što je stilski malo nespretno, ali jasno je da se radi o velikoj bazi i zgodnoj mogućnosti.
Od srijede, 11. listopada, bit će dostupna za prvih pet tisuća korisnika Iskonovih usluga, da bi najkasnije tijekom idućih mjesec dana nakon toga bila ponuđena svim korisnicima.
Uz pametni i personalizirani Iskon.TV, predstavljen je i Smart Wi-Fi. Radi se o uređaju koji nadograđuje routere i nudi potpunu pokrivenost Wi-Fi signalom u cijelom domu i to ne samo na 2,4 GHz nego i 5 GHz, odnosno bržoj ac mreži. Osim bolje pokrivenosti u većim kućama, izbjeći će se problemi s neusklađenim access pointima. Korisnici će preko iOS i Android aplikacije dobiti jednostavne upute za upotrebu i nakon testnog razdoblja s 500 korisnika, usluga će koštati 39 kuna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Iskon predstavio novu personaliziranu TV uslugu i Smart Wi-Fi - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.