Samsung se navodno baca u razvoj novog custom SoC-a za mobitele

Samsung se navodno baca u razvoj novog custom SoC-a za mobitele

Nije tajna da Exynos linija čipseta jednostavno ne može držati korak sa Qualcommovim Snapdragonom, kao ni Appleovim čipsetima. Potpuno novo rješenje moglo bi Samsungu pomoći vratiti se u igru.

Exynos linija čipseta dobro nam je poznata jer se svi Samsungovi flagshipi kod nas kupuju upravo u toj verziji. Istovremeno možemo čitati američke testove sa Qualcommovim Snapdragon rješenjem kako je osjetno brži, manje se zagrijava i baterija traje dulje. Samsung je i sam uočio da se sve teže mjeri s ostalim flagship SoC-ovima jer nova S23 linija i u ostatku svijeta dolazi sa Qalcommovim nadolazećim čipsetom što je naravno odlična vijest za nas.

No, Samsung nije spreman u potpunosti odbaciti razvoj vlastitih čipseta. Prema glasinama, organizirali su novi tim čiji će zadatak biti razvoj potpuno novog čipseta za mobitele, a pitanje je hoće li uopće koristiti ARM-ove jezgre, no za ikakve zaključke je prerano jer bi prvi čipset s novom arhitekturom mogao biti još godinama u razvoju.

Za sada se još priča hoće li Samsung uopće zadržati Exynos brend za nove čipsete ili možemo očekivati potpuno novi pristup flagship kategoriji. Podsjetimo, Samsung ima vlastite tvornice čipova te ne ovisi o TSMC-u, no i ovdje će trebati značajna ulaganja da ostane uz korak konkurenciji.

Podsjetimo, na razvoju trenutnog čipseta je bio uključen i AMD; a priča se i o suradnji s Googleom, tako da s velikim imenima udruženim u razvoj, novi čipset bi mogao imati neke impresivne karakteristike.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung se navodno baca u razvoj novog custom SoC-a za mobitele - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.