TSMC smanjuje proizvodnju radi niske potražnje - 5.0 out of 5 based on 1 vote
TSMC smanjuje proizvodnju radi niske potražnje

TSMC smanjuje proizvodnju radi niske potražnje

Najveći proizvođač čipova TSMC izjavio je da smanjenje potražnje za čipovima u nadolazećem razdoblju i za 77% u nekim segmentima

Nakon eksplozije potražnje za vrijeme pandemije, proizvodnja čipova naišla je na neviđenu potražnju radi učestalog rada od kuće. Kao rezultat, proizvođači su značajno podigli cijene svojih proizvoda, a zajedno s prestankom lockdowna,  sada proizvođači izgleda imaju višak proizvoda na skladištima.

Najbolji primjeri su proizvodi u kategoriji osobnih računala i mobitela čije cijene nemilosrdno rastu, no vjerujemo da ni kod drugih sektora nije bolje. Zajedno s nevjerojatnom inflacijom, izgleda da proizvođači planiraju značajno zahlađenje potražnje u nadolazećim kvartalima.

Navodno su najveći otkazivači narudžbi Apple i Intel jer Apple ne proizvodi M2 čipove kod njih, a Intelove grafičke kartice također ne oduševljavaju publiku za sada, pogotovo jer im cijena često nije ona od preporučene maloprodajne.

TSMC tvrdi kako je potražnja za njihovim najmodernijim 3 nm proizvodnim procesom i dalje najveća do sada, a pod time očekujemo najnovije flagship čipove, kako za mobitele tako i šire.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TSMC smanjuje proizvodnju radi niske potražnje - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.