Nagradni natječaj - otkrij game developera u sebi

Nagradni natječaj - otkrij game developera u sebi

KONSTRUIRAJ MINI IGRU - dokaži da si najbolji!

Napravite malu ali zarazno igrivu igru u Construct3 alatu i osvojite vrijednu nagradu!

Proučite naš tekst o zgodnom alatu za izradu igara Construct3 na linku ispod, isprobajte njegove vođene ture te proučite razne primjere kako biste napravili vlastitu malenu igru ili barem dio igre. Dva najbolja rada ćemo nagraditi i objaviti na portalu PC Play!

 

Na linku niže pogledajte kratke upute koje će vas uvesti u osnove Construct3 alata.

S LAKOĆOM NAPRAVITE VLASTITU IGRU - CONSTRUCT3

CONSTRUCT3

Kako biste napravili vlastitu igru uopće ne trebate znati programirati. Construct3 je alat za izradu igara drag&drop metodom pomoću kojeg ćete s lakoćom kreirati vašu prvu igru.

 

PRAVILA

- Igra ne smije premašiti 50 događaja koje imate besplatno na raspolaganju uz registraciju mailom na linku https://www.construct.net/en/register. Hoće li vaša igra biti platformer, arkadna pucačina, point and click avantura ili nešto treće ovisi o vama te ne postoji ograničenje u vidu žanra.

- Da bi vaš projekt mogli nazvati igrom mora sadržavati objekt ili lik kojim se upravlja (najčešće igrač) te cilj koji mora biti postignut. Nije nužno da igara ima početni i završni ekran te bodovanje. Kriteriji ocjenjivanja svakako će biti originalnost, igrivost, i vizualni dojam.

- Kada napravite svoju igru, spremite je kao jednu datoteku (MENI -> Projekt -> Spremi kao -> Spremi kao jednu datoteku (.c3p).), te nam je pošaljite mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. uz Subject maila: „Nagradni natječaj Construct3

- Slanjem maila prihvatili ste da ćete sudjelovati u nagradnom natječaju te se pridržavati ovih osnovnih pravila.

- Zvuk ili grafika korišteni u vašoj igri moraju biti dozvoljeni za korištenje (licencirani s Creative Commons ili sličnom licencom*). To znači da ne smijete koristiti materijale za koje nemate prava za korištenje, pa stoga predlažemo da nacrtate vlastite likove ili koristite besplatne sa servisa poput https://pixabay.com/ ili https://kenney.nl/assets

*Primjer kako izgleda licenca koja je dozvoljena za korištenje:

License: (Creative Commons Zero, CC0)
http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/
‘This content is free to use in personal, educational and commercial projects.
Support us by crediting Kenney or www.kenney.nl (this is not mandatory)’

 

- U mailu navedite: Vaše ime i prezime, e-mail adresu, broj telefona, ime igre, kratak opis igre, vrsta upravljanja (popis tipki), linkove na izvor audio ili grafičkih materijala koje ste koristili pri izradi igre, uz opis za što se u igri koristi materijal s linka.

- Krajnji rok predaje materijala je subota, 31 prosinca 2022.g.* Maksimalan broj radova koji jedan natjecatelj može priložiti je tri. Neke od vaših radova objaviti ćemo javno na portalu pcplay.hr

- Osobne podatke ćemo zatražiti isključivo od onih koje će žiri odabrati kao nagrađene radove te im poslati zahtjev putem privatne poruke i tada ćete nam dati privremenu privolu za korištenje vaših podataka radi preuzimanja nagrade.

- Žiri sastavljen od osoba koje predloži uredništvo časopisa VIDI odabrat će najbolje prijedloge isključivo na temelju originalnosti i vrednovanja objavljenog prijedloga, prema vlastitim kriterijima.

- Slanjem vaše igre u našem Nagradnom natječaju “Napravite igru u Construct3 besplatnoj verziji alata za kreiranje igara“ dajete nam pravo da vašu igru slobodno i besplatno javno objavimo.

- Ako vaša igra bude odabrana za jednu od nagrada koje smo pripremili, poslat ćete nam osobne podatke, ali ako se radi o osobi mlađoj od 18 godina, nagradu će moći preuzeti samo uz svog roditelja ili zakonskog skrbnika.

- Nagrade se preuzimaju osobno u redakciji časopisa VIDI, radnim danom 60 dana od objave nagrađenih, od 9 do 16 sati, uz predočenje osobnog dokumenta koji potvrđuje identitet nagrađene osobe.

- Nagradu nije moguće zamijeniti za novac niti neku drugu vrijednost, niti je nagrada prenosiva na treću osobu.

- VIDI će odabrati drugog dobitnika nagrade ako se osoba koja je odabrana ne javi s traženim podacima i ne dođe preuzeti nagradu u naznačenom roku samostalno ili s roditeljem ili skrbnikom.

- VIDI će diskvalificirati temeljem diskrecijske procjene svakog natjecatelja koji krši propise koji su na snazi u Republici Hrvatskoj ili svojim postupcima narušava ugled ili šteti interesima Vidija.

- U nagradnom natječaju ne može sudjelovati član redakcije časopisa VIDI niti član njegove obitelji.

- Sudionici natječaja moraju biti hrvatski državljani s boravištem u Republici Hrvatskoj.

 

thumbnail_image.png

 

*Ispričavamo se čitateljima tiskanog izdanja časopisa Vidi broj 320 radi greške krivo objavljenog datuma krajnjeg roka predaje materijala. Točan datum krajnjeg roka predaje materijala je subota, 31 prosinca 2022.g.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nagradni natječaj - otkrij game developera u sebi - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.