Novi VIDI 303: Najnoviji infotainment sustavi u automobilima

Novi VIDI 303: Najnoviji infotainment sustavi u automobilima

Za potrebe novog broja Vidija testirali smo najbolje infotainment tehnologije u automobilima dostupne u Hrvatskoj i usporedili jeftine pametne satove u kategoriji do 500 kn.

Današnji svijet automobilske industrije u potpunosti je preuzela najsuvremenija informatička tehnologija, kako po proizvodnim procesima, tako i po ugradnji pametnih sustava koji vozačima uvelike olakšavaju vožnju, prate sve parametre rada automobila, vode brigu oko sigurnosti vožnje i pružaju obilje zabave uz samo nekoliko dodira gumba ili glasovnim komandama.

 

VIDI 303 1 VIDIClanakVelika

U novom broju časopisa VIDI br. 303 glavnu temu broja smo nazvali Budućnost automobila, mada zapravo predstavlja sadašnjost, jer smo i sami bili u prilici testirati sve te tehnologije o kojima pišemo.

 

 U novom broju pronaći ćete sljedeće teme:

 

Budućnost automobila

 

VIDI 303 2 VIDIClanakVelika

Istražili smo kakve sve infotainment sustave, napredne pogone i sigurnosne sustave nude današnji automobili. Testirali smo: Porsche Taycan 4S, Mercedes A250E, Volkswagen ID.4, Subaru Forester E-Boxer 4dventure i Cupra Formentor.

 

Usporedni test: Pametni satovi do 500 kuna

 

VIDI 303 3 VIDIClanakVelika

Testirali smo jeftinu kategoriju pametnih satova do 500 kn koji često privlače svojom niskom cijenom i naoko privlačnim dizajnom no sada smo otkrili mogu li se oni zaista nositi sa svojom „velikom braćom“.

Pravim i skupim pametnim satovima koje smo već testirali, prema svojim mogućnostima, hardveru, trajnosti baterija, realnim očitanjima senzora, vitalnih životnih funkcija, ili su to tek zgodne igračke od kojih ne treba očekivati previše osim da pokazuju bar neko vrijeme - točno vrijeme.

 

 

Test: Vsett 10+ električni romobil

 

VIDI 303 9 VIDIClanakVelika

Uputili smo se u Istru kako bismo testirali još jedan odličan Vsettov električni romobil.

 

Hardver test: Samsung Galaxy A72

 

VIDI 303 12 VIDIClanakVelika

Pogledajte koje su odlike zanimljivog Samsungovog "srednjaša" koji će u mnogo čemu zadovoljiti one koji si ne mogu ili ne žele priuštiti neki flagship.

 

Gaming Specijal: PC PLAY

 

VIDI 303 11 VIDIClanakVelika

Recenzirali smo jednu od najtežih igara koje smo ikada imali prilike isprobati, Returnal. Prema njoj odlični It Takes Two i Mass Effect Legendary Edition o kojima također pišemo u časopisu djeluju poput Minesweepera.

 

TEMA: SMART CITY

 

VIDI 303 7 VIDIClanakVelika

Otkrivamo vam što su to zapravo pametni gradovi, kakvi sustavi ih čine i koliko su doista pametni po pitanju povezivosti, inteligentnih, infrastrukturnih, prometnih i drugih rješenja koja mijenjaju naše urbane živote.

 

Vidi X radionica: Sat koji govori

 

VIDI 303 5 VIDIClanakVelika

Naše malo mikroračunalo pretvorili smo u sat koji glasom izgovara točno vrijeme kada fućnete ili zapljeskate.

 

Reportaža: JOB FAIR MEETUP - Summer Edition

 

VIDI 303 6 VIDIClanakVelika

Na FER-u, KSET-u i online platformama održan je sajam poslova namijenjen studentima zainteresiranim za rad u ICT industriji. Popratili smo radionice, predavanja i panel rasprave te nagradili najbolja pitanja studenata poslodavcima.

 

Poseban prilog: Best Employers for IT Experts

 

VIDI 303 4 VIDIClanakVelika

Nastavljamo serijal o najboljim mjestima za rad IT stručnjaka izvan klasičnog IT sektora.

 

Programiranje: CloudReady Home Edition

 

VIDI 303 10 VIDIClanakVelika

Ako imate staro računalo koje vam čuči neiskorišteno u kutu, opisanim zahvatom ga pretvarate u nešto što je ponovo vrlo iskoristivo za svakodnevni rad.

 

Tema: Ljetne prakse u IT tvrtkama

 

VIDI 303 16 VIDIClanakVelika

Studentima tehnoloških fakulteta i učilišta donosimo pregled ljetnih praksi u uspješnim hrvatskim tehnološkim i IT tvrtkama u kojem će saznati kakve programe nude pojedini poslodavci, kakve se mogućnosti edukacije nude, kada i gdje se prakse održavaju te postoji li mogućnost zaposlenja za one koji se na praksi pokažu najboljim.

 

Osim tih "glavnih" tema, u novom Vidiju ćete pronaći i obilje drugih zanimljivih tekstova, najnovije vijesti iz svijeta, regije i znanosti, hardverske testove najboljeg pojedinačnog hardvera te uobičajene rubrike kao što su legendarna Makova svemirska kolumna i VIDI Doktor.

 

VIDImo se!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi VIDI 303: Najnoviji infotainment sustavi u automobilima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.