Palac gore za kupnju- koji mid-range mobitel kupiti?

Palac gore za kupnju- koji mid-range mobitel kupiti?

Ako tražite novi mobitel koji može povući i zahtjevnije aplikacije i ostati aktualan nekoliko godina, ipak ćete morati za njega izdvojiti više novaca, a oni u srednjoj klasi ozbiljno prijete najskupljim i najjačim modelima.

S našeg smo tržišta probrali pet zanimljivih mobitela, pri čemu su neki odličan izbor za mlađe korisnike, a drugi za power usere koji nemaju mogućnost nabaviti apsolutni high-end

Motorola G100 2
Motorola G100

ZA: Moto G100 je najjači telefon iz Motoroline G serije i dolazi s vrlo snažnim Snapdragon 870 5G čipsetom. Procesor je to koji je snažniji od onih u prošlogodišnjim flagship modelima i zapravo nema zadataka koji će ovom mobitelu biti prezahtjevan, pogotovo ako se doda 8 GB radne memorije koja dolazi u G100. Tradicionalno, G serija ima veliku bateriju što se nastavlja i s G100 modelom koji dolazi s 5000 mAh. Autonomija je dovoljna za cijeli dan korištenja i uz podosta igranja, a telefon može igrati najjače naslove bez problema.
Za gaming je odličan i ekran s 90 Hz osvježavanjem, a radi se inače o IPS zaslonu dijagonale 6,7 inča i rezolucije 1080 x 2520 piksela koji je položen u omjeru stranica 21:9 što je idealno za multimediju i igre. Sa stražnje strane nalazi se setup od tri kamere, a korisnik ima pristup dvjema. Glavna kamera od 64 megapiksela može razviti vrlo detaljne slike, no uglavnom se rade manje slike sa boljim prikupljanjem svijetla za generalnu fotografiju. Ova kamera može snimati videe u 4K@60 fps-a ili 6K@30 ako želite više detalja u kadru za kasnije rezanje i obradu videa. Sekundarna kamera je 16 megapikselna ultraširoka koja također ima autofokus, kao i širi kut snimanja videa. Treća kamera služi za mjerenje dubine, dok je četvrti senzor ToF koji također računa dubinu. S prednje strane, u lijevom kutu imamo dvije kamere izrezane iz zaslona te se radi o glavnoj širokokutnoj od 16 megapiksela za oštre selfie slike i drugoj ultraširokoj od 10 megapiksela za slikanje s ekipom. Za slike i video brine se pohrana od 128 GB vrlo brze UFS 3.1 memorije koja će vas poslužiti neko vrijeme, no imate i opciju proširivanja memorije MicrSD karticom koja dijeli utor sa sekundarnom SIM karticom. Napomenimo i da mobitel podržava najnaprednije komunikacijske standarde, od 5G mreže, preko WiFi-ja 6, sve do Bluetooth 5.2 verzije.
Protiv: Voljeli bismo umjesto “dubinske 2 MP” kamere vidjeti pravu zoom kameru za naprednije slikanje.
Zaslon: 6,7” IPS, 1080 x 2520 piksela, 90 Hz
Procesor: Snapdragon 870 5G
Memorija: 8 GB / 128 GB
Baterija: 5.000 mAh, 20 W punjenje
Kamera: 64 MP + 16 MP
Viđeno u: Links.hr
Cijena: 3.699,00 kune

(Stranica 1 od 3)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 3)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac gore za kupnju- koji mid-range mobitel kupiti? - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.