Palac gore za kupnju- Koji back to school laptop odabrati

Palac gore za kupnju- Koji back to school laptop odabrati

U našem specijalu Palac gore za kupnju pregledali smo domaće tržište i odabrali pet zanimljih prijenosnih računala. 

Bilo da ste u back to school modu potrage ili tražite novi radni stroj, ovo su all-around modeli za sve namjene. Svi znamo da želite laptop s Windowsima, stoga trebate paziti na količinu RAM-a koju imate na laptopu jer se oni gotovo i ne mogu nadograditi na određenim modelima. Kupujte laptope s minimalno 8 GB RAM-a, iako je Microsoft rekao kako za neke funkcije Teamsa, koji se koristi najviše u školstvu, treba minimalno 16 GB RAM-a. Ako ste jedan od onih koji preferiraju Linux, 8 GB RAM-a bi vam trebalo biti sasvim dovoljno za rad osnovnih aplikacija

Acer sa slicicom
Acer Aspire 5 A515-44-44G

Za: Ovaj tanak laptop dolazi s aluminijskim kućištem. Opremljen je moćnim Ryzen 5 4500U procesorom sa 6 punokrvnih jezgri koje rade na 4 GHz taktu. Laptop posjeduje i 16 GB RAM-a što je dovoljno i za najzahtjevnije zadatke, a i UMA grafička kartica će imati koristi od te količine RAM-a, pa nećete ostati zakinuti niti za igranje jer je moguće pokrenuti Call of Duty Warzone na 720p medium postavkama s prosjekom od 34 sličice u sekundi. No, ipak ćete si ovakav laptop kupiti za poslovne zadatke te će vas oduševiti i njegov IPS zaslon Full HD rezolucije od gotovo 40 cm (15,6 inča) koji će pružiti odličan prikaz slike. Aspire 5 stiže i sa 512 GB NVMe pohrane i na toliki disk vam stane dovoljno podataka, filmova, igara ili što god poželjeli staviti. Tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje. No najbitnije je kako je odmah po izlasku iz trgovine spreman za rad jer dolazi s Windows 10 operativnim sustavom, koji ćete moći besplatno nadograditi na Windows 11.

Protiv: Možemo mu zamjeriti na nešto drugačijem rasporedu tipkovnice od onoga na koji smo navikli, no dojam uvelike popravljaju multimedijske tipke te dovoljan razmak između tipaka koji će osigurati precizno tipkanje.
Model: Aspire 5
Zaslon: 15.6” FHD Acer ComfyView LED LCD
Procesor: AMD Ryzen™ 5 4500U
Grafička kartica: Integrirani APU
Disk: 512 GB PCIe NVMe SSD
RAM: 16 GB RAM
Windowsi: Windows 10 Home
Viđeno: Links.hr
Cijena: 5.699 kn

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Palac gore za kupnju- Koji back to school laptop odabrati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.