Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu - 3.0 out of 5 based on 5 votes
Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu

Samsung, u suradnji sa Fox-om, najavio prvi 4K Blu-ray player na svijetu

Svestrani proizvođač Samsung u suradnji sa Foxom odlučio je napraviti prvi 4K Blu-ray player na svijetu. Projekt je predstavljen na ovogodišnjem IFA sajmu.

Sam player podržavat će mnoge najnovije opcije kao H.265/HEVC codec, 10-bitnu boju, 4K movie playback te HDMI 2.0a i HDR. Prdsjednik Fox Home Entertainmenta Mike Dunn je na pozornici rekao: "Kad su moje kolege u Foxu i ja vidjeli usporedbu Ultra HD-a s HDR-om (High dynamic range) vs. HD, to nas je podsjetilo na razlike između standardne i visoke razlučivosti. Ovo je veliki skok naprijed za potrošača."
10-bitni televizori tek dolaze na tržište, a čak ni sami proizvođači televizora ponekad ne vide razliku između 8-bitne i 10-bitne podrške, navodi ExtremeTech. Dobra vijest, za one rijetke koji imaju 4K televizor, je da će i 8-bitni panel imati koristi od novog 10-bitnog formata, lagano povećavajući kvalitetu prikaza. Među prvim najavljenim filmovima na 4K Blu-ray disku bit će: Life of Pi, Fantastic Four, Kingsman: The Secret Service, Exodus: Gods and Kings, X-Men: Days of Future Past. Procijenjuje se da će u Americi doći početkom sljedeće godine dok sama cijena nije još službeno objavljena.

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.