Adobe najavio Photoshop varijantu i za mobilne uređaje

Adobe najavio Photoshop varijantu i za mobilne uređaje

Adobe sa svojim projektom kodnog imena Rigel i mobilnom aplikacijom želi dati mogućnost korisnicima editiranja slika na iPhone-u i iPadu. Svoju premijeru ova aplikacija imat će na Adobeovoj konferenciji za digitalne stvaratelje u listopadu.  

Svjetski poznati Photoshop koji je već postao i sinonim za editiranje slika kreće i prema osvajanju tržišta mobilnih uređaja. Besplatni program koji se za sada zove Project Rigel dizajniran je kako bi donio pristupačnije sučelje, navodi CNet.

"Projekt Rigel je dizajniran i izgrađen na način da koristi profesionalcima koji su upoznati sa alatima retuširanja na desktopu." - izjavio je Manu Anand, Adobeov stariji proizvodni menađer za rad sa digitalnim slikama. Program ima touchscreen sučelje, izbornike za editiranje na dnu, pop-out alate na lijevoj strani i mogućnost zumiranja. Također ima i tehnologiju prepoznavanja lica koju kompjuterska verzija nema.

Rigel ulazi u konkurenciju sa drugim mobilnim aplikacijama za uređivanje slika kao što su Pixelmator, VSCO Cam i Google Snapseed. Adobeov cilj je kreirati laku tranziciju između drugačijih uređaja. Svaka promjena u Rigelu će postati vlastiti sloj za editiranje u Photoshop datoteci. Iako je Rigel u koordinaciji sa Creative Cloud-om od Adobea (koji u petom mjesecu broji 4.6 milijuna pretplatnika), on može biti i standalone program. Cilj je milijun preuzimanja Rigela na iPhoneima i iPadima, dok će verzija za Android doći kasnije.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.