Novi LG-evi televizori imaju novi AI čip i podršku za 4K pri 120 fps-a

Novi LG-evi televizori imaju novi AI čip i podršku za 4K pri 120 fps-a

Od danas na policama hrvatskih dućana možete pronaći LG-eve OLED modele televizora s Alpha9 Gen 2 AI procesoromW9, E9 i C9.

Zahvaljujući spomenutom Alpha9 procesoru glavna odlika novih televizora jest poboljšani prikaz slike i pokreta uz točnije boje i smanjenje šuma. Isto tako, Alpha9 Gen 2 čip može dodatno vizualno poboljšati HDR sadržaj automatskim namještanjem svjetline, pogotovo u mračnim scenama pri uvjetima jakog vanjskog osvjetljenja.

LG ThinQ AI TV Lifestyle 01

LG naglasak stavlja i na poboljšanu kvalitetu zvuka za koji je isto zadužen Alpha9 procesor, a u mogućnosti je pretvoriti stereo zvuk u virtualni 5.1 surround uz podršku za Dolby Atmos. Ta tehnologija bit će osjetna i u optimiziranju glasova u filmovima ili vijestima čineći ih jasnijima.

LG-evi OLED televizori za 2019. godinu omogućavaju pristup širokom izboru usluga umjetne inteligencije i prepoznavanja govora putem različitih platformi – uz već ranije prisutnog Google Assistanta, tu je sad i Amazon Alexa koja se pokreće dugim pritiskom na gumb Amazon Prime implementiran u daljinski upravljač Magic Remote. Korisnici Appleovih proizvoda s daljnjim ažuriranjem softvera dobit će podršku za AirPlay 2.

LG ThinQ AI TV Lifestyle 03

Ažuriran je i hardver pa stoga nove W9, E9 i C9 serije televizora dolaze s HDMI 2.1 ulazom s podrškom za HFR (High Frame Rate). Glavni rezultat jest prikaz pokreta u 120 sličica u sekundi u 4K rezoluciji.

Detaljnije specifikacije pojedinih modela možete pronaći na poveznicama: W9, E9, C9.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.