HTC VIVE i VIVE Pro VR headsetovi odsad dostupni u Hrvatskoj

HTC VIVE i VIVE Pro VR headsetovi odsad dostupni u Hrvatskoj

HTC je danas u Hrvatskoj najavio dostupnost Vive uređaja kod ovlaštenih HTC partnera Links i Hangar 18

Uz kupovinu svakog Vive uređaja do kraja godine HTC osigurava 6 mjeseci besplatne pretplate na VivePort Infinity – neograničen pristup za više od 600 aplikacija i igara.

„Uzbuđeni smo što mnogim entuzijastima, zaljubljenicima u virtualnu stvarnost i svim zaljubljenicima u nove tehnologije možemo ponuditi najbolji VR sustav koji je sada dostupan kod naših distributera Hrvatskoj“, izjavila je Petra Razić, direktorica Prodaje za centralnu i istočnu Europu te nadodala: „Vive je do sada bio odlično prihvaćen među svjetskim potrošačima i u medijima te vjerujem da ćemo zadovoljiti i visoke kriterije hrvatskih korisnika i developera.“

htc01

Marko Savković, direktor Proizvoda za centralnu i istočnu Europu, predstavio je najnoviju tehnologiju HTC Vive uređaja te istaknuo mnoge njihove prednosti. Vive uređaj uključuje slušalice s dva 9.14 cm (3.6'') OLED ekrana od kojih svaki ima 1080 x 1200 piksela (ukupno 2160 x 1200 piksela), s osvježavanjem zaslona od 90 Hz, poljem pogleda 110 stupnjeva i ugrađenim mikrofonom.

Petra Razić i Marko Savković

Modele je moguće upotrebljavati zajedno s korektivnim naočalama, a jastučić za lice pruža korisniku veću udobnost pri upotrebi, dok prednje kamere omogućuju proširenu stvarnost i pružaju iskustvo vrhunske virtualne realnosti. U kompletu se nalaze i dva kontrolera s bežičnom vezom i povratnom informacijom u obliku vibracije te dvije bazne stanice za spajanje. Kontroleri se mogu upotrebljavati s jednim punjenjem do šest sati. Bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva prostora, a mogu se postaviti na bilo koju površinu. Primjenjujući tehnologiju s pomoću slušalica i bežičnih kontrolera, možete se prirodno kretati, istraživati i ući u interakciju s VR doživljajima, aplikacijama i igrama koje će zamagliti granicu između mašte i stvarnosti. Sustav je i siguran jer prikazuje granice površine za igru radi sigurnosti korisnika. Uživajte u najvećem izboru VR aplikacija i igrica na svijetu na VIVEPORTU i Steamu.

Uz HTC Vive, Marko Savković predstavio je posljednju verziju Vive Pro uređaja, cjelovitog premium rješenja za VR profesionalce. Uređaj sadržava Vive Pro slušalice, dva bežična kontrolera i dvije unaprijeđene bazne SteamVR stanice za još napredniji i veći kapacitet praćenja široke površine od 10 x 10 m, što je savršeno za višekorisničko okružje, a sve s milimetarskom preciznošću.

htc09

Uz njega dolaze i dual-OLED ekrani s još oštrijom rezolucijom slike od 2880 x 1600 piksela, što je ukupno povećanje rezolucije za 78% u odnosu na originalni Vive. Osim toga, Vive Pro ima integrirane slušalice s 3D prostornim zvukom i aktivnim podešavanjem buke za zvučno uranjanje u što vjerniju stvarnost.

Preporučena maloprodajna cijena iznosit će 4.999 kuna za model HTC Vive, dok će Vive Pro biti dostupan po cijeni od 11.499 kn. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.