Novi VIDI 276: 11 gaming kartica i mod kućišta s temom džungle

Novi VIDI 276: 11 gaming kartica i mod kućišta s temom džungle

U novom broju časopisa VIDI br. 276 koji možete pronaći na svim kioscima u zemlji donosimo veliki usporedni test 11 grafičkih kartica koje se ponosno nazivaju gamerskim.

 

Dugo smo čekali dolazak nove generacije grafičkih kartica koje već tradicionalno uz sebe donose i novu razinu performansi. Sada kada su nam dostupne, pogledajmo kakav je poredak kako na tržištu tako i u performansama.

grafičke test VIDI 276


Iako često slažemo konfiguracije koje naprežu naše kreativne vijuge, one su sve bazirane na tvorničkim komponentama koje ograničavaju mogućnosti personalizacije. Ovog puta odlučili smo napraviti konfiguraciju koja ide korak dalje po pitanju jedinstvenosti, no modifikacije ne pomiče do samih ekstrema, što nam omogućuje da stvorimo simbiozu klasičnog računala i diorame. Pogledajte kakvu prašumu smo složili u komp pa možda i sami dobijete ideju što učiniti da svoje skupocjene komponente ne držite u dosadnom sivom ili crnom kućištu. Vidilab case modding na Jungle Boys način.

Slike Mario 8

Jesu li hladnjaci za prijenosnike zaista uspješni u svome zadatku ili su samo dobar placebo? Uzeli smo nekoliko različitih prijenosnika i klasični hladnjak za prijenosnike te se bacili na testiranje isplativosti ovog popularnog dodatka.

Hladnjaci i laptopi 1

Hladno zimsko vrijeme polako nas napušta (iako još možda uleti kakvo iznenađenje), pa je došlo vrijeme da razmislimo kako rashladiti piće u svojem gaming ili poslovnom brlogu. U našoj radionici saznat ćete kako napraviti Peltier hladnjak iliti frižider u koji možete ugraditi i ponešto senzorike kako biste znali je li vam cuga idealno rashlađena. Kažu nam da ovo može jako impresionirati društvo na tulumu.

VIDI 276 peltier hladnjak radionica

Za potrebe naše rubrike "IT posao snova" posjetili smo Izit, pravi mali 3D print laboratorij u Zagrebu, gdje smo svjedočili jednom uobičajenom radnom danu inženjera za 3D modeliranje, odnosno "3D generalista".

VIDI 276 Izit

Glavna softverska tema ovog broj pored programskog jezika R i programiranja u Dart 2.0 i Flutteru su igre. Bolje rečeno Free To Play igre koje su sve popularnije među igračima, a developerima omogućuju fantastične zarade iako su potpuno besplatne za preuzimanje i igranje. Među naših top 10 F2P igara svatko će pronaći nešto za sebe.

1d

U našem posebnom prilogu VIDI.smart.home donosimo vam Arduino radionicu u kojoj smo nadogradili našu pametnu kuću ampermetrom i senzorom požara, kao i pregled Top 10 smart home&office gadgeta te rješenja koje nude domaće tvrtke i dućani.

VIDI 276 smart home

Među brojnim pojedinačnim hardverskim testovima ovog broja izdvajamo odličan Samsungov 8K QLED televizor koji smo testirali u gamingu, upscallingu sadržaja snimljenih našom 4K kamerom i gledanju demo filmova. Na žalost još ne postoje „pravi“ 8K sadržaji (8K filmovi) za njega, ali budite sigurni da na njih nećete trebati dugo čekati.

Samsung Q900R 5

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.