Pa-pa Samsungovim Blu-ray playerima?

Pa-pa Samsungovim Blu-ray playerima?

Samsung će prestati proizvoditi 4K Blu-ray playere za tržište SAD-a, a CNET piše i o zaustavljanju proizvodnje 1080p modela.

Posljednji 4K Blu-ray player Samsung je na tržište izbacio 2017., dok je prošlu godinu u potpunosti preskočio. Za 2019. pripremali su high-end model, no odustali su od tog projekta.

Iako je potražnja za 4K BD playerima u porastu, cjelokupna industrija fizičkih diskova je u opadanju. Samsung bi se, ukoliko ponovno uđe u „kolotečinu“, borio za nezamjetan dio tržišta. Još jedan problem je, naravno, streamanje. Pogotovo na Zapadu ljudi biraju Netflix ili Amazon pretplatu koja im s nekoliko pritisaka tipki daljinskog upravljača omogućava gledanje različitog sadržaja. Kako bismo predočili ekspanziju streaming servisa pretočimo to u brojke. Prema Digital Entertainment Groupu u SAD-u je do rujna 2018. prodano 2,3 milijuna 4K Blu-ray uređaja. Do kraja 2018. samo je Netflix imao 148 milijuna pretplatnika. 

Problem je i izostavljanje podrške za Dolby Vision. Njihove HDR10 i HDR10+ ne podržava velik broj televizora, dok neki korisnici jednostavno preferiraju Dolby Vision.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.