Canon predstavio novi full-frame mirrorless fotoaparat

Canon predstavio novi full-frame mirrorless fotoaparat

Nakon što je u rujnu prošle godine predstavljen prvi Canonov full-frame mirrorless fotoaparat EOS R, odlučili su se isti malo fizički i cjenovno smanjiti te uobličiti u novi EOS RP

Radi se o fotoaparatu s full-frame CMOS 26,2-megapikselnim senzorom (za razliku od 30,3 megapiksela kod modela R), dok ga pokreće DIGIC 8 procesor. ISO osjetljivost kreće se između 100 i 40.000 (proširivih između 50 i 102.400), dok je u kontinuitetu moguće okidati pet slika u sekundi. Isto tako, moguće je snimati u 4K rezoluciji pri 25 sličica u sekundi.

Canon EOS RP I

Valja napomenuti kako snimanje u 4K ne podržava potpuno očitanje senzora, a iz Canona kažu kako je kompromis rezanja morao biti napravljen kako ne bi došlo do pregrijavanja. U FullHD rezoluciji moguće je snimanje pri standardnih 60 sličica u sekundi.

Canon EOS RP IV

OLED elektroničko tražilo ima 2,36 milijuna točaka, a 3-inčni LCD zaslon osjetljiv na dodir moguće je prilagoditi načinu snimanja.

Upravljanje fotoaparatom moguće je putem Bluetootha i WiFi-a, dok se za spajanje na računalo i punjenje koristi USB-C utor, posjeduje utor za slušalice i mikrofon i HDMI.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.