U Zagrebu se održava AI2FUTURE konferencija o primjeni umjetne inteligencije

U Zagrebu se održava AI2FUTURE konferencija o primjeni umjetne inteligencije

Konferencija se održava u Zagrebu 11. i 12. listopada 2018. Aktualne novosti i trendove predstaviti će stručnjaci iz inozemstva, kao i oni koji se umjetnom inteligencijom bave kod nas.

 

Konferencija koja se bavi umjetnom inteligencijom u poslovnom svijetu, te njenim nezaustavljivim razvojem i primjenom u vodećim formama poput Googlea i Facebooka ima za cilj okupiti zajednicu na ovim prostorima koja se bavi aktualnom temom, ili se u taj razgovor žele uključiti.

Stručnjaci koji će voditi predavanje na ovogodišnjoj AI2FUTURE platformi uključuju:

Ramanathan Srinivasan iz Indije, suosnivača tvrtke ZASTI.ai koja se bavi procjenama rizika, te poboljšanjima poslovne aktivnosti u drugim granama industrije.

Virginia Dignum, profesorica na Delft University of Technology, predavati će o etici u AI industriji.

Roman Klinger, profesor sa Institute for Natural Language Processing, Uni of Stuttgart, imati će prezentaciju u obliku poslovnog projekta i tako predstaviti najnovija istraživanja na NLP području.

Vandhana Ramanathan iz Indije promovira žensku stranu industrije te je nedavno organizirala i AI Hackaton sa preko sto ženskih timova koji su se natjecali u tom području.

Tshidi Hagan iz Londona ima dugogodišnje iskustvo mentoriranja na području AI tehnologija te radi na Londonskom Startup bootkampu. Njezino predavanje cilja sve one koji planiraju osnovati vlastitu tvrtku na području razvoja umjetne inteligencije.

S naših područja dolaze Davor Andrić, CTO AI & Analytics iz tvrtke DXC Technology iz Njemačke koji će prezentirati o AI tehnologiji u sustavima autonomne vožnje.

Danko Nikolić, Research Fellow na Frankfurt Institute for Advanced Studies, te Head of AI u tvrtki savedroidAG predavati će o AI tehnologiji koja pomaže pri ulaganju u različite kripto valute.

Organizatori eventa su AlgebraLAB, DRAP.ai i EVENTE01.

Više informacija o konferenciji mogu se pronaći na www.ai2future.com

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.