Novi Vidi: Usporedni test divovskih televizora za svjetsko prvenstvo ili HDR gaming

Novi Vidi: Usporedni test divovskih televizora za svjetsko prvenstvo ili HDR gaming

Testirali smo TV-e od 55 i 65 inča, mučili AMD Ryzen 2000 CPU-e, igrali se s 24 pro gaming miša...

Prvenstvo svijeta u nogometu mnogima je glavni razlog za kupnju novog televizora, no koji odabrati? Veličina ekrana prvo je što pada na pamet za gledanje u velikom društvu uz gajbu čaja od kamilice. Iz tog razloga za potrebe usporednog testa u novom broju časopisa VIDI br. 266 odlučili smo se za modele koji imaju minimalno 55 inča dijagonale. Sljedeći kriterij bila je cijena. Pa, iako se 10 tisuća kuna čini puno, zapravo je to granica srednje i niže srednje klase. Vidilabov usporedni test televizora omogućit će vam da spremni dočekate utakmice Vatrenih u Rusiji. Naprijed naši!

VIDI 266 2






Kao da je bilo jučer kada je AMD novom ZEN arhitekturom poljuljao IT svijet hardvera novim jezgrama impresivne snage kojima je pomeo konkurenciju. I dok je prva generacija svojevrsni dokaz da arhitektura funkcionira, serija 2000 pokazat će kakve se tek performanse mogu izvući iz prve generacije Zen arhitekture. S jedne strane nije puno toga promijenjeno, no učinjene promjene dovoljno su značajne da ponovno poljuljaju Intel, koji će morati odgovoriti nekim novim rješenjem. U našoj hardver temi vidjet ćete kako su prošli novi Ryzeni kada smo ih ubacili u naše ultra konfiguracije.

Ryzen 2000



U potrazi za kvalitetnim IT karijerama u hrvatskim tvrtkama u kojima je cool raditi došli smo u Amphinicy Technologies i popričali s njihovim Solution Architectom Hrvojem Bašićem, koji nam je otkrio kao se gradi karijera u tvrtki koja radi za svjetsku satelitsku i svemirsku industriju.

IT karijera


Kada smo već kod svemira, u ovom broju vam donosimo i temu o Starlink internetu Elona Muska, koji planira u orbitu Zemlje lansirati 12.000 satelita s ciljem da internetom pokrije svaki pedalj našeg planeta.

4

 

Ukoliko želite barem po perifernom hardveru stati uz bok pro gamerima, morat ćete nabaviti adekvatno glavno oružje svakog profesionalca - vrhunski gaming miš. Na našem testu našla su se čak 24 miša s epitetom "pro-gamerski" koji su nam dobro nažuljali prste i dlanove.

Mišoo


Što se pojedinačnog hardvera tiče, u ovom broju možete pogledati recenzije Sony Xperia XZ2, Huawei P Smart i Nokia 7 Plus telefona, a izdvajamo još i odlične Sony WF-1000X slušalice te neobičnu Roccat Sova gaming tipkovnicu.

VIDI 266 22

 

Za potrebe ovog broja testirali smo nove flagship telefone Samsung Galaxy S9+ i Huawei P20 Pro, pa ćete u detaljnim recenzijama saznati što sve donose i koliko su doista dobri. Obzirom da oba telefona odlikuju kvalitetne kamere, odlučili smo napraviti zasebnu temu u kojoj smo ih bacili u ring "Foto dvoboja", gdje smo isprobali kako snimaju u različitim svjetlosnim uvjetima, što će vam uvelike olakšati nedoumicu oko toga koji telefon odabrati za fotkanje.

duel mobitela


Što se softvera tiče, pored recenzije zanimljivog alata Driver Easy free, otkrit ćemo vam zbog čega je Python najbolji programski jezik za programiranje po mišljenju mnogih stručnjaka, dok će ljubitelji retro gaminga uživati u temi o emulatorima klasičnih PC igara na Androidu.

applikacija


U našem posebnom prilogu Vidi.print o document & print managementu predstavljamo vam nova rješenja u ispisnim tehnologijama koja se nude na hrvatskom tržištu. Ona uključuju nove pisače, ali i servise, usluge i sustave za kontrolu ispisa koji će tvrtkama omogućiti bolju optimizaciju ispisa, smanjiti troškove i povećati sigurnost.

vidi print


I za kraj ćemo još spomenuti i našu novu micro:bit radionicu u kojoj ćemo vas naučiti kako napraviti micro:bit fitness narukvicu.

 

Preuzeto s: VIDI.HR

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.