Logitech razvija tipkovnicu namijenjenu virtualnoj stvarnosti

Logitech razvija tipkovnicu namijenjenu virtualnoj stvarnosti

Logitech je uz pomoć Vivea i Bigscreen, Inc.-a predstavio Bridge developer kit u kojem će naglasak biti pojednostavljeno korištenje tipkovnice u VR-u. Također, tipkovnica će se izgledom moći prilagoditi kako bi VR doživljaj bio što vjerniji.

„Virtualne tipkovnice su odlične za jednostavnu interakciju, ali kod produktivnosti nema boljeg od pisanja na pravoj fizičkoj tipkovnici. Uz to, kada možete vidjeti svoju tipkovnicu pri upotrebi VR naočala, lakše komuniciramo i s ljudima i s računalom“, izjavio je Darshan Shankar, predsjednik Bigscreen, Inc., startupa koji je nastao u svrhu širenja i usavršavanja virtualne stvarnosti.

Bridge developer kit dolazi s virtualnim modelom Logitechove tipkovnice gaming serije s dodatkom koji bi trebao služiti poput receivera za sam VR. Bridgeov softver „animira“ vaše prste tako da uvijek možete tipkati po tipkovnici. Logitech nije otkrio kako softver točno prati pokrete vaše ruke.

Valja dodati kako je Bridge namijenjen i SteamVR igrama i sav softver vezan uz platformu bi trebao biti kompatibilan sa Bridgeom.

Softver vam nudi digitalno micanje tipki koji vam ne trebaju pri korištenju određenog softvera te će korisnik moći prilagoditi vizualni identitet cijele tipkovnice.

Logitech prima ponude zainteresiranih developera do 16. studenog, a ako će interes i dalje biti velik možda će kitovi biti dostupni i kasnije. 

Zasad još nije poznato kada će Bridge platforma biti dostupna široj javnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.