Nastava povijesti gledana kroz VR headset u OŠ Vugrovec - Kašina - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nastava povijesti gledana kroz VR headset u OŠ Vugrovec - Kašina

Nastava povijesti gledana kroz VR headset u OŠ Vugrovec - Kašina

Osmaši iz Osnovne škole Vugrovec-Kašina nastavu povijesti i geografije ne provode isključivo iza klupa uz bilježnice i ploču, već se koriste VR headsetovima, ponajviše zahvaljujući profesoru Hanu Uzeirbegoviću i Vipnetu koji je opremio jednu od najmodernijih učionica u Hrvatskoj, a učenicima omogućio pristup naprednoj i konstruktivnoj nastavi te novim tehnologijama.

Profesor Uzeirbegović koji predaje izborni predmet "Virtualna povijest" u Hotelijersko-turističkoj srednjoj školi, educirao je nastavnike u OŠ Vugrovec-Kašina kako bi mogli provoditi "VR nastavu". Na početku školske godine učenici zajedno s nastavnikom biraju teme koje žele obraditi, a potom traže softverska rješenja koja bi se mogla koristiti za nastavu.  Do sada su tako koristili igru Minecraft kako bi učili o staroj Grčkoj i gradili Partenon, dok su o mumijama u starom Egiptu učili uz pomoć flash igre Mummy maker, a nakon toga su stavili na glavu VR headset i krenuli u šetnju Tutankamonovom grobnicom. Pored toga, ovi napredni učenici često prate predavanja iz cijelog svijeta putem Skypea.

"Ovim pristupom cilj je modernizirati nastavni proces i približiti učenicima nastavni sadržaj na njima zanimljiv način. Nadam se da ćemo sve češće viđati škole koje su spremne za nastavu u virtualnoj stvarnosti i koje svojim učenicima mogu osigurati suvremene nastavne uvjete", izjavio je profesor Uzeirbegović.

asdas12
Iako se doima kao tehnologija prilagođena pretežito zabavi, VR se sve više koristi i u edukativne svrhe. "U razvijenim društvima učenici trenutno na razrednoj nastavi fizike uče o Newtonovim zakonima gibanja preko virtualnih ploča, na satu geografije istražuju svijet i putuju preko Google Street Viewa, na likovnoj kulturi crtaju koristeći tablete itd. Od sada učenici u Hrvatskoj mogu učiti povijest i geografiju koristeći virtualnu stvarnost", dodala je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

asd1
Ravnatelj OŠ Vugrovec-Kašina Vladimir Vuger kazao je kako potiču predavače na inovativni i interaktivni pristup u nastavi, a najavio je i skoru kupnju 3D printera koji će biti od velike koristi u biologiji, kemiji i fizici.

asdasd
Nadajmo se da uvođenje VR-a u nastavu neće biti isključivo privilegija ove osnovne škole, već da će se virtualna stvarnost naći i u mnogim drugim učionicama širom Hrvatske koje su po korištenju naprednih tehnologija još uvijek u nekom drugom stoljeću.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.