Novi VIDI: Miješana stvarnost i Kaby Lake

Novi VIDI: Miješana stvarnost i Kaby Lake

Testirali smo HoloLens, usporedili najbolje laptope s Kaby Lake procesorima, istražili što se nudi "na zahtjev"...

Mada je dobar dio prošlog mjeseca bio u novim proizvodima i tehnologijama koje su predstavljene na CES 2017 sajmu u Las Vegasu, to ne znači da je vrijedna ekipa Vidilaba samo upijala utiske s prezentacija Nvidije, Asusa, LG-a, Samsunga, BMW-a, AMD-a i ostalih velikih igrača, bez da vam pruži obilje zanimljivih testova, tema, priča i ostalih sadržaja koje možete pronaći u novom broju časopisa VIDI br. 251.

Dakako, stigli smo mi jako dobro obraditi CES, te porazgovarati s hrvatskim STEMI-jem, koji je imao vrlo uspješan nastup na sajmu privukavši pozornost Googlea, Samsunga i Applea, no istovremeno smo stigli testirati HoloLens headset za miješanu stvarnost, koji donosi nešto potpuno novo u odnosu na postojeće VR i AR sustave.

CES 2017 VIDIClanakVelika

Stoga u ovom broju možete saznati sve detalje o Microsofotovim MR naočalama, svjetovima koji se mogu stvarati u vašoj sobi, načinima za upravljanje hologramima i drugim detaljima koje iznosimo iz prve ruke (i prve glave), u prvom i najsveobuhvatnijem testu HoloLensa na ovim prostorima.

Microsoft Hololens 2 VIDIClanakVelika

Druga velika tema su novi Intelovi Kaby Lake procesori o kojima se priča jako puno u posljednje vrijeme, a koji su donijeli treću 14nm iteraciju Core procesora. U našim testovima prvo smo skupili na hrpu desktop procesore u i5 i i7 inačicama, isprobali sve njihove performanse i overcloking mogućnosti.

Kaby Lake Postavljanje procesora VIDIClanakVelika

Potom smo odabrali 5 laptopa opremljenih mobilnim Kaby Lake procesorima kako bismo saznali što nova serija donosi u mobilnoj domeni. Vjerujemo da će vas rezultati ovog testiranja jako iznenaditi, jer smo u konačnici dobili pobjednika koji je upola jeftiniji od najskupljeg laptopa na testu kada se pogledaju ukupni rezultati po kriterijima koji su nam najvažniji.

Usporedni test Kaby Lake laptopi VIDIClanakVelika

Ukoliko si vaš džep ne može priuštiti laptope od 5-6 tisuća kuna na više, u ovom broju Vidija donosimo vam i "Palac gore" savjete za kupnju prijenosnika najniže kategorije, onih do 2.000 kuna. Ukoliko vaši apetiti nisu preveliki, ovih 6 laptopa će zadovoljiti većinu potreba za uredske poslove, surfanje i multimediju.

Vjerujemo da će vam posebno zanimljiva biti i tema "Na zahtjev" (on demand), koja će vam otkriti u koju se digitalnu videoteku učlaniti, u kojem audio streaming servisu slušati omiljene bandove i pjevače te koji servis odabrati za igranje u oblaku.

Cloud gaming VIDIClanakVelika

Posebni prilog ovomjesečnog Vidija pod nazivom VIDI.app otkrit će vam Top 50 hrvatskih aplikacija koje smo podijelili u osam kategorija, koje uključuju plaćanja, informacije, naručivanje, zabavu i pokazuju da je softver za mobilne uređaje hrvatskih developera vrlo kvalitetan, dapače na svjetskoj razini.

Top 50 Cro Apps VIDIClanakVelika

Dakako, u Vidiju ćete pronaći i obilje pojedinačnih recenzija softvera, hardvera i gadgeta među kojima se nalaze Cubot Echo, ZTE Blade A910, Noa H10, Moto Z, HTC U Ultra i U Play pametni telefoni, ali i drugi uređaji koji uključuju Sound Blaster R3 gadget koji će od vas napraviti YouTube zvijezdu te Epson EB-L1405U projektor profi lige koji spada među najskuplje uređaje koje smo ikada imali prilike dovesti u Vidilab, a omogućuje vam da pokrenete vlastito manje kino.

Epson EB L1405U 2 VIDIClanakVelika

Naravno, u broju nije izpstala ni kolumna našeg Maka, koji će vas naučiti kako u svemir lansirati vlastiti satelit, a tu je naša Cool priča u kojoj vam predstavljamo tvrtku MikroBlink, lidera u OCR tehnologiji i autora svjetski priznate aplikacije Photomath, pa ćete saznati njihov put do uspjeha.

Mikroblink VIDIClanakVelika

Jeste li sudjelovali u nagradnom natječaju koji smo pokrenuli povodom prošlog jubilarnog 250. broja Vidija? Ako jeste, onda u Vidiju pogledajte tko su dobitnici 9 glavnih nagrada.

Dobitnici nagrada VIDIClanakVelika

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.