NOVI VIDI: Samo najbolje za veliki jubilej - 5.0 out of 5 based on 1 vote
NOVI VIDI: Samo najbolje za veliki jubilej

NOVI VIDI: Samo najbolje za veliki jubilej

Novi Vidi smo podebljali ogromnim brojem uređaja, gadgeta i drugih slatkiša koje vam predstavljamo i preporučujemo.

Za početak vam svima još jednom čestitamo Sretnu Novu 2017. godinu!

Moramo reći da je doista fantastično ispalo što su se novogodišnji praznici poklopili s izlaskom vašeg i našeg jubilarnog časopisa Vidi br. 250, pa smo stoga tu neponovljivu priliku iskoristili da vam pružimo doista samo najbolje, probrane i najuzbudljivije testove, teme, priče i preglede najznačajnijih zbivanja u svijetu tehnologije i ICT-a.

Bez okolišanja najavu novog broja ćemo započeti velikom temom "250 Top hi-tech želja", u kojoj vam na čak 52 stranice predstavljamo 250 trenutačno najboljih uređaja i komada hardvera podijeljenih u 25 kategorija. To znači da ćete imati priliku saznati koji su to Top 10 proizvodi unutar svake kategorije, od procesora, grafičkih kartica, pametnih satova i narukvica, PC konfiguracija, pa sve do dronova i hi-tech igračaka, a nismo zaboravili ni najbolje pametne aute, pa čak ni gadgete koji sami po sebi ne spadaju u IT, ali se savršeno nadopunjuju s njim.

Vidi 250 Hi Tech igracke VIDIClanakVelika

U ovom broju donosimo vam i dva jako zanimljiva usporedna testa. U prvom vam predstavljamo Android flagship killere, odnosno 10 najvećih izazivača iz srednje klase pametnih telefona koji po svojim hardverskim značajkama i posebice cijenama uvelike prijete razvikanim modelima najpoznatijih proizvođača, čime nama predstavljaju jako zanimljivu alternativu, a njima opasnu konkurenciju.

Vidi 250 Flagship killeri VIDIClanakVelika

Drugi usporedni test odnosi se na akcijske kamere, a za potrebe njega smo odlučili angažirati pomoć jedne od najopakijih hokejaških ekipa u Europi, KHL Medveščaka. Medvjedi su tijekom treninga na svojim kacigama nosili akcijske kamere i pružili nam mogućnost da saznamo kako snimaju, ali i da vidimo što je prava žestoka hokejaška akcija iz prvog lica, kakvu nećete moći vidjeti na TV-u pa čak niti u gledalištu Ledene dvorane ili Arene.

Vidi 250 akcijske kamere VIDIClanakVelika

Mnogi ljudi nas često znaju pitati trebaju li im za gaming doista nabrijana računala sa skupocjenim hardverom i dediciranim grafičkim karticama, ili se igrati može i s "integrirkama". Obzirom na nove generacije "budget" procesora s integriranom grafikom odlučili smo to provjeriti, pa smo zaigrali nekoliko naslova raznih hardverskih zahtjeva, odvrtili benchmarke i izvukli konačni zaključak. Neke će rezultati naših testova možda razveseliti, no gameri iz "hard-core" segmenta će zasigurno ostati ravnodušni, a svima će postati jasno koje su krajnje mogućnosti igranja na intergriranim grafičkim čipovima, pa se proizvođači grafičkih kartica doista nemaju razloga brinuti.

Vidi 250 gaming integrirana grafika VIDIClanakVelika

Osim svih ovih testova te recenzija desetak pojedinačnih komada hardvera nismo zaboravili na druge zanimljive teme i priče, pa vam predstavljamo još jedan uspješan hrvatski startup, Nano-Diy, tvrtku koja svojom patentiranom tehnologijom želi unijeti revoluciju u svijet tiskanja i ispisivanja.

Vidi 250 Nano Diy VIDIClanakVelika

Pored toga, tu je i tema "Minecraft od A do Ž", u kojoj vam otkrivamo sve detalje o tome kako je jedna naizgled jednostavna i grafički neatraktivna igra postala kult o kojem svi pričaju. Osim što Minecraft vole zaigrati osobe svih starosnih skupina oba spola, stigao je i u škole gdje se koristi kao nastavno sredstvo koje omogućuje učenje više nastavnih predmeta uz igru, a u tom "edu" obliku stigao je i u hrvatske škole.

Vidi 250 Minecraft VIDIClanakVelika

Među ostalim zanimljivim temama, donosimo vam i radionicu internet televizije za koju smo koristili PS4 Pro konzolu i PlayRoom softfver, odnosno aplikaciju AR Studio, kako bismo vam pokazali još jednu alternativu za snimanje vlastitog TV programa uživo. Za brojne studijske efekte, rasvjetu i grafiku, neće vam trebati ništa drugo osim PS4 konzole, besplatnog softvera i pametnog telefona.

Vidi 250 PS Broadcasting VIDIClanakVelika

Sve to i mnoštvo drugih nabrijanih sadržaja donosi vam jubilarni Vidi 250 koji se može pronaći na svim kioscima u zemlji.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.