VIDEO: Kako je Vidilab doživio PS VR - 5.0 out of 5 based on 1 vote
VIDEO: Kako je Vidilab doživio PS VR

VIDEO: Kako je Vidilab doživio PS VR

Nakon detaljnog testiranja (čitaj igranja) vrijeme je da donesemo konačni sud o Sonyevom headsetu.

Za potrebe aktualnog broja časopisa VIDI br. 249 koji se nalazi na svim kioscima u zemlji do 28. prosinca, duže od mjesec dana smo se družili s PlayStation VR headsetom, kako bismo mogli napraviti najdetaljniji test Sonyevog headseta koji predstavlja najveću i najopasniju konkurenciju VR sustavima poput HTC Vivea i Oculus Rifta.

Tijekom testa smo isprobali sve što nam je bilo dostupno, od VR igara do VR filmova, kako bismo mogli donijeti konačni sud o PlayStation gamingu najnovije generacije koji je hrabro zakoračio u vode virtualne stvarnosti.

Dakako, jedna od glavnih tema koje vjerojatno zanimaju svakoga je kako se PS VR nosi s Viveom i Riftom, kao i s "low-end" VR sustavima poput Samsung Gear VR-a i Google Cardboardsa.

Što se tiče ovih potonjih, njih u startu možemo otpisati, jer niti jedan od VR headsetova u koje umećete pametni telefon ne nudi niti 25% onoga što ćete dobiti PS VR-om, dok se pri usporedbi s PC VR sustavima može puno toga raspravljati, ali je teško donijeti zaključak da su automatski bolji jer nude veću rezoluciju i općenito ponešto bolju kvalitetu slike.

Naime, Vive i Rift imaju veliki problem koji se očituje u cijeni sustava (PC + headset), uslijed čega su potpuno neprihvatljivi većini gamera, jer za računalo koje mora pokretati VR igre trebate izdvojiti prilično veliki novac, dok ništa pristupačniji nisu ni sami headsetovi. Za razliku od njih Sony vam nudi konzolu i headset koji će vas zajedno doći kao samo računalo, a dodatni bonus su izvrstan dizajn, jednostavnost korištenja, kvalitetna podrška te mogućnost brzog ostvarivanja garancije, odnosno eventualno servisiranje, što u našoj zemlji stvara dodatne probleme Viveu i Riftu.

Uostalom, najbolje je da sami pogledate video u nastavku u kojem ćete saznati naše dojmove iz prve ruke, neposredno nakon bjesomučnog gaminga u virtualoj stvarnosti PS-a.

Prema najnovijim podacima koje iznosi Sony, PS VR bilježi sjajne rezultate na tržištu i to nas nimalo ne čudi. Čak i najzagriženiji PC gameri poput nas sve više priznaju da se za VR gaming trenutno daleko više isplati nabaviti taj headset nego bilo koji drugi. HTC i Oculus (Facebook) će morati opako skinuti cijene jer bi bitka na VR ratištu već sada mogla biti izgubljena.

Svakako vam preporučamo ovaj broj časopisa VIDI, jer ćete u njemu moći pogledati detaljno seciranje i raščlanjivanje PS VR-a i PS4 Pro konzole, kao i vidjeti naše slaganje PC sustava koji bi mogao parirati PlayStation gamingu nove generacije.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.