ZTE Axon 7 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
ZTE Axon 7

ZTE Axon 7

Zvučni metalac

U novom broju časopisa VIDI testirali smo ZTE-ov flagship koji u u pola cijene donosi novi metalni 5,5-inčni uređaj koji se uz jak hardver i ekran uzda u izrazito glasne i za mobitel kvalitetne zvučnike.

Izrada telefona je vrhunska, ima unibody aluminijsko tijelo, kod nas stiglo u Ion Gold boji kako nazivaju marketingaši ovu varijantu zlaćane. Axon 7 donosi onaj premium osjećaj kod držanja u ruci, ali da nije sve samo duga i bonboni, kao minus bi naveli skliskost koja nije jako izražena ali treba ju osvijestiti. S prednje strane nalazi se 5,5-inčni ekran prekriven četvrtom generacijom Gorilla stakla. Oko njega se sa strane nalazi minimalni rub, a prostor iznad i ispod iskorišten je za stereo zvučnike kojima ćemo se još vratiti.

zte axon7 kamera

KAMERA: Ima 20 megapiksela i snima 2160p video, a uz automatske opcije ima i mogućnost ručnog podešavanja postavki

Odličan AMOLED ekran visoke QHD rezolucije jedna je od najjačih stavki na mobitelu i s obzirom da on predstavlja korisničko sučelje, obično je među najbitnijim stavkama. Kutovi gledanja su odlični, a fenomenalno je bilo na njemu preko Netflixa pogledati Stranger things. Vratimo se na sekundu na zvučnike. U materijalima kojima se predstavlja Axon 7 piše da su zvučnici izrađeni od kombinacije drveta i kevlara. Na pozadini je Dolby Atmos logo, a zvučnici su raspoređeni naprijed iznad i ispod ekrana kako je to HTC prvi na One modelima predstavio. Ne samo da su vrlo glasni nego je i raspon tonova koje vjerno mogu reproducirati iznad prosjeka mobitel klase pa u kombinaciji s odličnim ekranom možete uživati u multimediji bez problema. U paketu dolaze i slušalice koje imaju pripadajući fensi dizajn i pakiranje koje brutalno podsjeća na Appleovo. Više smo bili impresionirani zvučnicima.

Axon 7 ima sve što bi od flagshipa očekivali. Uz spomenuti 5,5-inčni ekran i metalno tijelo, iznutra je nakrcan novim tehnologijama. Pokreće ga moćni Snapdragon 820 u paru s 4 GB radne memorije i nema aplikacija koje bi mu uzrokovale zastajkivanje. Dovoljno je i prostora za pohranu sa 64 GB, s tim da se to može proširiti do 256 GB microSD karticom, ali tada ćete izgubiti jedan slot u dual SIM kombinaciji.

Čitavu recenziju pročitajte u novom broju časopisa VIDI!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.