HP-ovim Pavilion gaming laptopima spuštena cijena - 5.0 out of 5 based on 2 votes
HP-ovim Pavilion gaming laptopima spuštena cijena

HP-ovim Pavilion gaming laptopima spuštena cijena

Prijenosnici namijenjeni gamingu vrlo su skupi zbog svojih komponenata potrebnih za kvalitetno igranje, no HP je sada objavio kako spušta cijenu svojih gaming laptopa.

HP Pavilion Gaming laptop je prijenosno računalo prvotno fokusirano za igranje, dolazeći na nižu cijenu koja je usporediva s malo jačim prijenosnicima namijenjenim dosadnijim, svakodnevnim, manje zahtjevnim zadacima. Ovaj gaming laptop odlično će se snaći i s manje ugodnim, ali podjednako zahtjevnim računalnim poslovima poput multimedije ili obrade videosadržaja. No njegova je ipak primarna namjena prilagođena gamingu, zbog čega ima veću snagu i performanse od uobičajenih laptopa. Njegovi zeleni dizajnerski detalji ga dodatno razlikuju od uobičajenih prijenosnika.

Iako su gaming laptopi uobičajeni vrlo teški, to ne vrijedi i za HP Pavilion Gaming 15, koji ima 2,2 kilograma. Ekran je od 15,6 inča na rezoluciji od 1920x1080 (Full HD). Zahvaljujući AntiGlare premazu, slika se dobro vidi u svim uvjetima. Zaslon je tipa IPS, s LED pozadinskim osvjetljenjem. Za grafiku je zadužena nVdijina GeForce GTX960M sa 4 GB GDDR5 memorije, a glavni procesor je Core i5 6300HQ, generacije SkyLake, s još 8 (2x 4) GB DDR4 RAM-a (po potrebi proširivog do 16 GB). Za zvuk je zadužen legendarni B&O, čiji snažni zvučnici sviraju u stereu. Tu su još i tvrdi disk od 1 TB te HDMI, dva USB 3.0 i jedan USB 2.0 port.

HP Pavillion Gaming laptop 3

U ovu sniženje uključen je i HP Pavilion Gaming 17 sa 17,3-inčnim ekranom iste rezolucije kao i prethodnik, s težinom manjom od tri kilograma. Veći "kolega" ima i DVD-RW snimač i kombinaciju od tvrdog diska od 1 TB i M.2 SSD disk od 128 GB koji ubrzava rad i igranje. Grafika je nešto jača, dolazeći s GeForce GTX 960M 2 GB, Radna memorija je 8 GB DDR4 proširiva do 16 GB. Svi ostali detalji poput zvučnika i portova su isti.

HP spustio cijene Pavilion gaming laptopa

Zadnji i najjači model je HP Pavilion Gaming 17-ab002nm, koji ima iste detalje kao i prethodnik, samo što je razlika u tome što ovaj ima i7 6700HQ procesor s taktom od 2,60 GHz i 2 x 8 GB DDR4 memorije. Mikronis za sva tri modela HP-ovih gaming prijenosnika nudi trogodišnju garanciju.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.