Najnoviji LG-evi OLED televizori kompatibilni su s cijelim spektrom HDR tehnologija - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Najnoviji LG-evi OLED televizori kompatibilni su s cijelim spektrom HDR tehnologija

Najnoviji LG-evi OLED televizori kompatibilni su s cijelim spektrom HDR tehnologija

LG pokazuje kako HDR može slikama unijeti život kroz demonstraciju kompatibilnosti s trima različitim formatima HDR

LG Electronics (LG) će u suradnji s najvećim televizijskim kućama i pružateljima sadržaja demonstrirati snagu HDR tehnologije na svom izlagačkom prostoru na sajmu IFA 2016 u Berlinu. Cilj je demonstracije ponuditi posjetiteljima priliku da iskuse HDR sadržaj na LG-evim OLED televizorima. Također, posjetitelji će moći doživjeti sadržaj koji će biti remasteriran uz pomoć HDR tehnologija Dolby Vision i HDR10 te Hybrid Log Gamma (HLG). Njihovi OLED televizori jedini su uređaji koji podržavaju otvoreni format HDR10 te Dolby Vision koji preferiraju filmski redatelji i pružatelji sadržaja. Također, svi najveći filmski studiji podržavaju Dolby Vision za kinematografske filmove, dok mnogi pružatelji sadržaja koriste ovaj format za usluge prijenosa uživo.

LG će s partnerima održati nekoliko demonstracija na sajmu IFA, od kojih će jedna uključivati prijenos HLG sadržaja preko satelitske mreže ASTRA i zemaljskog sustava za emitiranje British Broadcasting Corporationa (BBC). Hybrid Log Gamma novi je HDR standard razvijen u suradnji BBC-a i japanskog NHK kod kojeg se distribucija jedne sekvence bitova može dekodirati i s HDR prijamnicima, ali i sa starijim prijamnicima koji ne podržavaju HDR. Taj novi standard dizajniran je kako bi omogućio televizijskim kućama da šalju HDR prijenos preko kabela te da pružaju prijenos uživo, što HLG čini odličnom opcijom za emitiranje HDR usluga.

LG OLED TV with HDR 2

Uz to, kompanija će prva demonstrirati HDR tehnologiju kombinacijom High Frame Ratea (HFR) i HLG sadržaja. Zajedno s BBC-em i Europskom radiodifuzijskom unijom će demonstrirati HFR HLG sadržaj koji je kompatibilan i s MPEG DASH (IP streaming) i s DVB-T2 sustavom za emitiranje. HFR je nova tehnologija koja pospješuje kvalitetu Ultra HD slike povećavajući broj sličica u sekundi do maksimalnih 100/120 sličica. Veći broj sličica u sekundi pruža glađi i realističniji prikaz pokreta na zaslonu.

„Buduća HDR tehnologija dopuštat će sve većem broju korisnika da iskuse bogat HDR sadržaj, bez obzira na format koji njihovi prijamnici podržavaju.“ - rekao je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment.

Posjetitelji sajma IFA 2016. pozivaju se da posjete izložbeni prostor LG-a u hali 18 na Messe Berlinu od 2. do 7. rujna te iskuse HDR sadržaj na OLED televizorima.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.