IDF 2016: Intel najavio Project Alloy, bežični VR HMD sposoban za augmentiranu realnost - 5.0 out of 5 based on 1 vote
IDF 2016: Intel najavio Project Alloy, bežični VR HMD sposoban za augmentiranu realnost

IDF 2016: Intel najavio Project Alloy, bežični VR HMD sposoban za augmentiranu realnost

Novi VR projekt za developere koristi dvije RealSense kamere za praćenje pokreta i ugradnju stvarnih objekata u VR-u.

Intel je na IDF eventu u San Franciscu kratko predstavio novi projekt za developere za sve popularniji i rašireniji VR pod imenom Alloy, pokazavši njegov potencijal u teoriji i praksi. U ovom slučaju radi se o bežičnom VR HMD-u s dvije RealSense kamere, vlastitim sustavom s integriranim CPU-om i GPU-om. Sam Intelov VR direktor, Kim Palmister, prilikom demonstracije objavio je kako se radi o Skylake procesoru. Senzori kamere dopuštaju šest stupnjeva slobode, a sama kompanija tvrdi i kako kamere imaju potpunu sposobnost dubine i praćenje svih pet prstiju.

project alloy 2 2x1

Prije samog keynotea, tri glazbenika (DJ, bubnjar i klavirist/čelist) kreiralo je Hancockovu pjesmu "Rockit" u sustavu kojem Intel zove "spojena stvarnost" (merged reality), bez ikakvih prisutnih glazbala, no s uvjerljivom realnošću zvuka. Intelov CEO, Brian Krznarich, i sam je prilikom on-stage demonstracije prikazao neke od mogućnosti tehnologije hodajući kroz virtualne prostorije. Prema Krznariću upravo ova spojena relanost donosi puno dinamičnije i prirodnije iskustvo virtualnog svijeta. U govoru je spominjao kako je ovaj sustav prirodniji jer ne koristi žice i u kojem je moguće vidjeti vlastite ruke unutar samog virtualnog svijeta, što do sad nije bilo slučaj.

IDF 2016 Alloy Krzanich keynote 73

Intelov inženjer Steven Bateman objavio je pak kako će developerski kitovi prilikom lansiranja za developere najvjerojatnije imati četvrtu verziju RealSense kamere, ne navodeći detalje oko kontrolera, izjavivši tek spremnost kompanije za potrebu za svim vrstama kontrolera. Također su najavili i kako će u drugoj polovici sljedeće godine otvoriti mogućnost Alloy hardvera i RealSense API-ja i trećim stranama, koje će pritom stvarati sadržaje za Alloy i RealSense.

Uz to, kompanija je najavila i suradnju s Microsoftom, u svrhu bržeg ulaska VR-a u sektor mainstream računala te dostupnost Yuneec Typhoon H drona koji koristi njihovu RealSense tehnologiju.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.