LG proširuje X seriju smartfona s tri nova uređaja - 5.0 out of 5 based on 1 vote
LG proširuje X seriju smartfona s tri nova uređaja

LG proširuje X seriju smartfona s tri nova uređaja

Novi smartfoni iz LG-jeve X serije ciljaju na korisnike sa skromnim budžetom.

Kompanija je napravila veliki korak prema originalnosti i prepoznatljivosti svojih mobitela s modularnim LG G5 smartfonom, no on se nažalost nije isplatio. Njihov flagship je podbacio po pitanju prodaje, a razlog tome može ležati u više faktora, poput nespremnosti korisnika na modularnost ili skupih i nedovoljnih dodataka za njega. Kako god bilo, LG se okrenuo prema nižem cjenovnom tržištu nudeći sada X5, X Power i X Skin smartfone (s lijeva na desno na slici). Svi imaju Android 6.0 Marshmallow sustav.

LG X5 sadrži 5,5-inčni HD ekran, procesor s četiri jezgre na 1,3 GHz, 2 GB RAM-a i 16 GB pohrane (s microSD slotom do 32 GB). Kamere su mu na 13 MP i 5 MP, dok je zamjenjiva baterija od 2800 mAh. Dostupan će biti u bijeloj i indigo crnoj boji.

X Power model ima isti procesor, kameru, memoriju, pohranu i verzije boja kao i prethodnik. Jedina razlika je u tome što ima microSD slot koji podržava do 2 TB, veću bateriju od 4100 mAh. Također mu je manji i ekran od 5,3 inča na HD rezoluciji. Teži 139 grama, što je za 6 grama više od prethodnika. X Power i X5 imaju istu cijenu koja je 175 dolara (oko 1.179 kn). Trebali bi se naći u Koreji tijekom ovog tjedna. Za sada nije poznato kada bi ova tri modela trebala doći i na europsko tržište.

Zadnji predstavljeni je još slabiji X Skin model koji će biti dostupan u zlatnoj i titanijskoj verziji. Procesor i pohrana (microSD do 32 GB) su iste kao i kod "kolega", dok je ekran smanjen na 5 inča na HD rezoluciju. Prednja i stražnja kamera imaju po 8 MP i 5 MP. Memorija mu je još manja, dolazeći s 1,5 GB RAM-a. Ima najmanju bateriju i težinu od svih, s kapacitetom od 2100 mAh i težinom od 122 grama. No, on je ujedno i najskuplji od prethodnih modela, koštajući oko 200 dolara (oko 1.348 kn).

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.