VR bicikl krenuo s isporukom

VR bicikl krenuo s isporukom

Da VR ne mora biti samo isključivo u obliku naočala, pokazalo je već nekolicina kompanija sa zanimljivim idejama.

Nakon uspješnog lansiranja neobičnih VR proizvoda, poput 3DRuddera ili Roto stolca, sada je s uspjehom položio i proizvod bicikla, koji tako u isto vrijeme služi za igranje i vježbanje.

ViRZoom VR bicikl je tako sklopivi statični bicikl koji je simultano i bicikl za vježbanje i gaming periferija za VR. Verzija za isporuku malo je drugačija od one koja je bila prije, dolazeći tako sada s boljim i lakšim kontrolerima. Integrirani bežićni senzori prate sve pokrete korisnika, a sve potrebne tipke nalaze se na upravljaču bicikla. Umjesto korištenja Wi-Fia, bicikl sad koristi Bluetooth LE. Tu su još i
senzori za otkucaj srca, osam postavki za kontrolu tenzije i dodatna igra Apache.

Screen Shot 06 23 16 at 11.38 AM

Sama navigacija se bazira na principu što korisnik brže pokreće pedale, brže će i ići. Lijevo i desno se vrši putem naginjanja u stranu. Sam bicikl dolazi s pet igara (osim spomenute igre još i Tank, Racer, Pegasus i Cowboy), od kojih svaki ima drugačije nivoe. Može se odabrati i različiti načini vježbanja pa čak i igrati u multiplayeru.

Što se tiče sustava, podržava HTC Vive, Oculus Rift te Playstation VR. Kompanija pruža i besplatni SDK plug-in za Unity i Unreal kojim developerima daju mogućnost optimiziranja igre za ViRZoom.

Screen Shot 06 23 16 at 11.39 AM

Objavljeno je kako ViRZoom sada kreće u isporuku po cijeni od 400 dolara (oko 2.674 kn) na njihovoj službenoj stranici. Dostupnost putem drugih online trgovaca je u srpnju, dok će u dućanima biti u listopadu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.