Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji

Prikazan rad HoloLensa u Autodesk MotionBuilder aplikaciji

Microsoft i Autodesk prikazali su Autodesk MotionBuilder aplikaciju kojom se omogućuje stvaranje likova pomoću HoloLens headseta.

Iako je još uvijek neizvjesna budućnost HoloLens headseta na potrošačkom tržištu, primjena Microsoftovog sustava proširene stvarnosti u profesionalnom okruženju ima velike potencijale. Njegova orijentacija na poslovni sektor pomalo se vidi i u cijeni koja je sve samo ne pristupačna za uobičajene korisnike, iznosivši trenutno tri tisuće dolara za developerski paket. HoloLens je početkom travnja konačno krenuo i u isporuku za one koji su napravili predbilježbu.

HoloLens u Autodesk MotionBuilder 3

Njegova poslovna primjena prikazana je na HoloLens Augmented MotionBuilder aplikaciji na kojoj zajednički rade Microsoft i Autodesk, iz koje se može zaključiti da će izrada animiranih 3D likova biti znatno olakšana developerima korištenjem HoloLensa. Svaki animirani lik koji se dizajnira pomoću Autodesk MotionBuilder aplikacije u kombinaciji s HoloLensom, izlazi s desktop površine računala u stvarni prostor. Korisnik mu potom može dizajnirati kretnje i ponašanje koje će se uklopiti u stvarni svijet. U realnom vremenu mogu se korigirati svi parametri korištenjem gesti i glasovnih komandi, navodi Vidi.hr.

HoloLens u Autodesk MotionBuilder

Radi se tek o ranom prototipu aplikacije koji prije svega pokazuje živo "streamanje" 3D lika s motion capture podacima u Microsoft HoloLens iz Motionbuildera, popularnog Autodeskovog profesionalnog alata za 3D animaciju likova, korištenjem obične WiFi povezivosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.