Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica

Lenovo Tech World 2016: Prikazan preklopni tablet i tablet narukvica

Na Tech Worldu u San Franciscu Lenovo je otkrio i dva zanimljiva koncepta savitljivih i preklopnih tableta na kojem trenutno radi.

Dva vrlo zanimljiva koncepta tableta s preklopnom funkcijom imaju ime Lenovo Folio i Cplus.

Njihov Folio je preklopni tablet koji ima opciju presavijanja zaslona, što rezultira time da korisnik dobiva dva zaslona manje veličine s obje strane. Kada je rasklopljen korisnik ima zaslon velikog formata. Detalje o tehnologiji izrade savitljivog zaslona Lenovo nije objasnio, pokazajući kako se ne radi o preklopnim uređajima s dva ekrana koji se nakon otvaranja spajaju u jedan zaslon s tankim prorezom u sredini.

Lenovo Folio

Ista tehnologija omogućila je razvoj koncepta i izradu radnog prototipa pod nazivom Cplus, koji je jedan od najorginalnijih i najneobičnijih gadgeta u posljednje vrijeme.

Cplus je tablet nalik na dugački pametni telefon ili phablet, koji se može savinuti u oblik narukvice i nositi na ruci. Posjetitelji Tech Worlda mogli su i uživo vidjeti kako gadget savršeno funkcionira pri savijanju, radeći bez problema, navodi Vidi.hr. Lenovo za sada nije objavio hoće li i kada ove zanimljive koncepte dovesti na tržište.

Tablet narukvica i preklopni tablet

Izgleda da osim sve popularnije VR i AR tehnologije, elektroničke kompanije rade i na drugim tehnologijama poput modularnosti i preklopivosti. Samsung također radi na razvijanju takvih uređaja pod kodnim imenom Project Valley.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.