Computex 2016: Asus proslavio 10 godina ROG-a sa osam novih uređaja

Computex 2016: Asus proslavio 10 godina ROG-a sa osam novih uređaja

Asus je na Computexu proslavio deset godina svog rada za "gamersku republiku", predstavivši pritom specijalno računalo i inovativni pristup matičnim pločama.

Među njihovim elitnim gaming proizvodima našli su se tako ekran, prijenosnik, ali i inovativni koncept matične ploče/kućišta pod imenom ROG Avalon.

ROG Marketing Direct Derek Yu unveiled the ROG Avalon a prototype motherboardchassi

Kako bi proslavili deset godina ROG-a, kompanijin šef za marketing, Derek Yu, predstavio je prototip matične ploče/kućišta Avalon. Ovo predstavlja njihov prvi korak prema viziji budućnosti DIY (Do-it-yourself) sektora. Redizajnom matične ploče i kučišta kao jednog entiteta, uspjeli su optimizirati shemu kojom su olakšali neke frustrirajuće dijelove DIY procesa. Putem jednostavnog plug-and-play pristupa Avalon sadržava SSD, napajanje i grafički adapter. Također, Avalonova Z170 bazirana matična ploča ima modularni stražnji I/O za opcije konekcije. Podržava i klasične i vodene sustave hlađenja.

ROG Avalon

 

ROG Rampage V Edition 10

Ova vrhunska matična ploča bazira se na Intelovom X99 čipsetu i novoj liniji Core i7 procesora za LGA 2011-v3 socket. Sadrži RGB osvjetljenje s pet neovisno kontroliranih LED područja i jedan 4-pinski RGB header, omogućujući pritom i sinkronizranost putem njihovog Aura softvera.

Nisu izostavljeni ni ekstremni overclockeri, nudeći im nekoliko ekskluzivnih opcija. Extreme Engine Digi+ modul (VRM) za regulaciju napona osigurava snagu, dok se T-topology brine za maksimalne performanse DDR4 memorije. 5-Way Optimization daje korisniku jednostavni i stabilni overclocking s jednim klikom, a Fan Xpert 4 bolje izvođenje u hlađenju sustava.

ROG Rampage V Edition 10 with SupremeFX Hi Fi

Za što bolji gaming, osigurani su SupremeFX Hi-Fi pojačalo zvuka, dual Intel Gigabit Ethernet, novi SafeSlot (dodatno ojačani PCI Express slot). Po pitanju konekcija uključuje najnovije standarde poput U.2, M.2, USB 3.1, and 3x3 Wi-Fi.

 

ROG G31 Edition 10

G31 je specijalno gaming desktop računalo koje obilježava deset godina rada ROG-a, dolazeći u kompaktnom 20-litarskom kućištu. Kratki detalji otkrivaju kako se radi o GTX 1080 grafičkoj kartici sa 2-way SLI opcijom. Inspiriran je kulturom Maya, što se vidi i na njegovom izgledu prepunom oznaka. Ekskluzivna 3D termalna tehnologija komore s dvostrukim skrivenim kanalima pomaže sustavu da bude tih u radu i da ima nisku temperaturu. Hi-Fi kvaliteta zvuka osigurana je putem ESS audio DAC-a i pojačala.

G31 1

 

ROG GX800

GX800 je nasljednik GX700 (koji slovi kao prvi gaming laptop s vodenim hlađenjem) stvoren kako bi preuzeo mjesto najjačeg gaming prijenosnika. Trenutno nema previše detalja, ali kompanija je rekla kako sadrži Nvdijin SLI GPU, Intel K-seriju procesora i dva napajanja od 330 W. Pruža i ažurirani docking station s vodenim hlađenjem. Tu je i MechTAG ili Mechanical Tactile Advanced Gaming, mehnaička tipkovnica koja ima RGB LED osvjetljenje s mogućnošću optimizacije te anit-ghosting tehnologiju.

GX800 Docking

Predstavili su i novi gaming ekran od 24 inča s Full HD rezolucijom s Nvidijinim G-Syncom. Osvježenje je 180 Hz, a sam odziv minimalan, 1 ms. Njegov dizjan tankog okvira ima i već standardne Asusove opcije poput GamePlus i GameVisual.

 

ROG Centurion

Radi se o gaming headsetu s 7.1-kanalnim sustavom zvuka koji se pruža korisniku kroz 10 individualnim neodimijskih magnetskih drivera. Uključen je i digitalni mikrofon i ESS pojačalo za Hi-Fi kvalitetu zvuka. Dva seta promjenjivih lijevih i desnih slušalica su uključene, pružajući komfort i prilagođavanje. Sadržava i USB audio stanicu za kontrolu gotovo svih aspekata, a potpuna kontrola zvuka se može izvršiti putem njihovog Sonic Studio softvera.

ROG Centurion gaming headset headphone

 

ROG XG Station 2

Asus je predstavio i svoju verziju sve popularnijih eksternih dockova za grafičke kartice koje imaju mogućnost pretvoriti prijenosnik u jako sposobno računalo. Unutar docka se nalazi napajanje od 680 W, podržavajući najnovije GTX i Radeon kartice. Opremljen je s Thunderbolt 3 portom i pripadajućem konektoru, četiri USB 3.0 porta te Gigabit LAN socketom.

ROG XG Station 2

 

ROG Strix GeForce GTX 1080

Zadnji predstavljeni proizvod je Strix GeForce GTX 1080 kartica, overclockirana kartica koja radi na 1936 MHz. U karticu je implementirana njihova DirectCU III tehnologija i tri ventilatora za maksimalni zračni protok. Kompanija navodi kako osigurava 30 posto bolje hlađenje i tri puta tiši rad. Asusov FanConnect dizjan s dva 4-pinska GPU-kontrolirana headera mogu se spojiti na ventilatore sustava za još bolje hlađenje.

ROG Strix GTX 1080


Posjeduje i Auto-Extreme tehnoologiju, jedinu industrijsku potpuno automatizirani proces proizvodnje za vrhunsku kvalitetu i pouzdanost. Dva uključena VR-friendly HDMI porta pomaže gamerima u VR-u, rješavajući ih brige oko mijenjanja kablova. Zastupljeno je i Aura RGB LED osvjetljenje sa šest efekata, te softveri GPU Tweak II i XSplit Gamecaster. U vrlo kratkom roku Gigabyte, Inno3D i ostale kompanije predstavile su i svoje verzije ove kartice, tako da će budući kupci zbilja imati veliki odabir.

Na svom štandu Asus je predstavio uživo i neke od najprodavanijih ROG proizvoda, poput miša Spatha, tipkovnice Claymore itd. Posjetitelji također mogu i sami vidjeti i isprobati VR uređaje Oculus Rift i Touch kontroler koji će biti spojeni na njihova G11 i G20 računala.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.