Computex 2016: Mediatekov Pump Express 3.0 puni smartfon od 0 do 70 posto za 20 minuta

Computex 2016: Mediatekov Pump Express 3.0 puni smartfon od 0 do 70 posto za 20 minuta

Na ovogodišnjem eventu MediaTek je pokazao i novu verziju svoje tehnologije brzog punjenja.

Današnje sve naprednije aplikacije i igre zahtijevaju i sve veću količinu baterije koja se brzo troši. Kako bi rješili problem dugog punjenja MediaTek je predstavio svoju najbržu tehnologiju punjenja. Pod imenom Pump Express 3.0 MediaTek je prikazao svoju tehnologiju brzog punjenja smartfona. Kompanijina nova metoda obećava punjenje mobitela od nule do 70 posto u svega 20 minuta. Sa svega pet minuta punjenja moguće je dobiti sat vremena razgovora.

Ovo je prvo rješenje koje omogućuje direktno punjenje putem USB Type-C. Kompanija navodi kako ova tehnologije ima veću brzinu punjenja, no i manju količinu temperature prilikom punjenja zbog svoje efikasnosti. Postupak koji se navodi je da ova tehnologija zaobilazi sklopove punjenja u mobitelu i direktno prenosi električnu struju iz adaptera u bateriju. Kako bi se izbjegli mogući problemi i opasnosti, MediaTek je naveo kako tehnologija sadrži preko 20 sustava zaštite koji štite uređaj i punjač od pregrijavanja.

Mediatek PE 3 1

U odnosu na prošlu verziju koju su koristili mnogi poznati brendovi poput Sonya i Lenovoa, ova verzija može smanjiti rasipanje energije za više od 50 posto. Ova tehnologija debitirat će na njihovoj Helio P20 platformi. Njegova dostupnost očekuje se na uređajima koji dolaze krajem godine. Na ovogodišnjem MWC 2016 sajmu Oppo je predstavio i svoju tehnologiju punjenja pod nazivom Super VOOC Flash Charge, koja omogućuje da nakon 5 minuta punjenja korisnik dobije čak 10 sati razgovora, odnosno da bateriju od 2500 mAh do vrha napuni za 15 minuta.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.