Sony objavio informacije o cijeni i dostupnosti Xperia X serije mobitela za Europu

Sony objavio informacije o cijeni i dostupnosti Xperia X serije mobitela za Europu

Divizija Sonya za mobitele službeno je najavila mogućnost prednarudžbe za Xperia X seriju za europsko područje.

Nakon što je nova linija Sonyevih smartfona premijerno predstavljena na zadnjem MWC-u, sada je i ona slućbeno dostupna i za prednardužbu.

Sony je predstavio tri uređaja iz svoje nove X serije: Xperia X, Xperia X Performance i Xperia XA. Sva tri imaju zakrivljene staklene ekrane od pet inča.

xperia x slideshow 02 desktop

Xperia X

 

Od procesora prisutni su Snapdragon 820 (Xperia Performance), Mediatek Helio P10 (Xperia XA) i Snapdragon 650 (Xperia X). Model X i X Performance imaju po 3 GB RAM-a i 32 GB interne pohrane, dok model XA ima 2 GB RAM-a i 16 GB pohrane (proširiva microSD karticom). X Performance je različit od svojih "kolega" po tome što je vodootporan (IP68 certifikat).

xperia x performance slideshow 01 desktop

xperia x performance slideshow 04 desktop

Xperia X Performance

 

Također, zajedno s X modelom ima stražnju kameru s hibridnim autofokusom od 23 MP i prednju od 13 MP sa senzorima za slabo osvjetljenje. Tu su još i stereo zvučnici i senzor za otisak prsta. Za svaki od modela ponuđene su i različite opcije boja poput ružičaste, zlatne, crne i bijele.

xperia xa slideshow 02 desktop

Xperia XA

 

Sony Xperia XA je slabija po specifikacijama, pružajući ekran od 720p rezolucije, 13 MP stražnje i 8 MP prednje kamere koje imaju hibridni autofokus i senzor za slabo osvjetljenje kod selfie slika.

Što se tiče cijena, Xperia X košta 599 eura (oko 4.506 kn), dok XA model 299 eura (oko 2.249 kn). Prvi model se očekuje u svibnju, dok drugi u lipnju.

X Performance potvrđen je za europsko tržište, dolazeći u Francusku, Italiju, Španjolsku, Nizozemsku i Švedsku (u Britaniji i Njemačkoj neće biti dostupan). Dostupan će biti početkom srpnja po cijeni od 699 eura (oko 5.258 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.