LG otvara svoj modularni G5 smartfon developerima

LG otvara svoj modularni G5 smartfon developerima

Elektronički gigant LG najavio je da izdaje hardverske i softverske development kitove kojim bi kompanije stvarale module i softvere za G5.

Na svom predstavljanju uređaja, južnokorejska kompanija je predstavila dva plug-in "prijatelja", Cam Plus i Hi-Fi Plus s B&O Play, koji će jedini biti dostupan na G5 tržištima. Upravo kako bi razvio više modula, LG će održati 15. travnja u San Franciscu event fokusiran za developere. Na njemu se očekuje da će kompanija pokazati kako kreirati hardver koji će biti kompatibilan s G5 smartfonom. Developeri će također naučiti i kako stvoriti vlastite aplikacije za LG 360 CAM i njihove 360 VR naočale, te dobiti više detalja za Googleov Open Spherical Camera API. U planu im je i lansiranje online marketplacea za G5 Friends, kojim bi pomogli developerima u prodaji.

LG G5

LG G5 predstavljen je na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni sa 5,3-inčnim zaslonom s 1440 x 2560 rezolucijom i 554 ppi. Procesor je Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 s taktom na 2,2 GHz. Stražnja kamera se sastoji od 16 megapiksela, dok je prednja 8 megapiksela s touch fokusom i detekcijom smješka. Tu je 4 GB RAM-a i pohrana od 32 GB proširiva microSD karticom do 200 GB. Baterija iznosi 2800 mAh.

Za sada nema nikakvih informacija o cijeni ili dostupnosti G5 smartfona. Za potrebe promocije svog mobitela angažirali su i britanskog glumca Jasona Stathama. Nedavno je i Huawei prilikom svog predstavljanja novog mobitela P9 angažirao i Henry Cavilla, najpoznatijeg po ulozi Supermana, i glumicu Scarlett Johansson.

Našu recenziju njihovog prethodnika, G4, možete pročitati na ovoj stranici.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.