Samsungov novi patent pokazuje savitljivi mobitel s proširivim ekranom

Samsungov novi patent pokazuje savitljivi mobitel s proširivim ekranom

Samsung nastavlja s patentiranjem novih dizajna i tehnologija, koji mogu predstavljati budući smjer tehnologije.

Samsung je prvi prikazao fenomen phableta, što je dodatno pomoglo kompaniji da se razlikuje od konkurenta Applea. Iako su trenutno oba dvije kompanije u sudskoj tužbi jedna protiv druge za krađu patenata (završavajući Samsunogvim porazom i plaćanjem penala koje sada osporavaju), to ih ne zaustavlja da i dalje patnetiraju nove tehnologije.

Tako je Patentlymobile, koji se bavi informiranjem prijavljenih patenata elektroničkih giganata, objavio kako je novi Samsungov patent objavljen u američkom uredu za patente i zaštitu imena fokusiran na fleksibilni ekran koji se može proširiti kad je potrebno za određeni sadržaj.

U nacrtu je vidljivo da fleksibilni element ekrana je podržan putem klizne jedinice koja se izvlači na glavnom tijelu. Ovaj patent kompanija je prijavila uredu još u trećem kvartalu prošle godine.

Prema navodima kompanije, ovaj koncept mogao bi se primjeniti na buduće smartfone, tablete, mobilne uređaje, pametne satove, čitač elektroničkih knjiga itd. Ovim potezom pokušavaju ponovno učiniti svoje uređaje originalnim i različitim od konkurencije. Za sada se ne zna kad bi prvi uređaji s ovim dizajnom mogli biti predstavljeni.

Samo u ovom mjesecu Samsung je prijavio i dobio dopuštenje za još tri patenta, dok je Google ovaj mjesec dobio patent za interaktivnu knjigu i uređaj za pričanje priče, te dva patenta za njihov Project Ara modularni smartfon.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.