Razerov VR uređaj, OSVR Hacker Development Kit, dobiva VR igre sa Steama

Razerov VR uređaj, OSVR Hacker Development Kit, dobiva VR igre sa Steama

Razer je najavio dostupnost nekolicine SteamVR igara za svoj OSVR Hacker Development Kit, među kojima su klasici Team Fortress 2 i Half-Life 2.

Iako najviše pažnje i popularnosti u VR tehnologiji imaju uređaji Samsung Gear VR (koji je dostupan u Hrvatskoj), Oculus Rift i HTC Vive, sve više se pojavljuje i konkurencija. Neki od manje poznatih su StarVR od Starbreeze Studiosa, FOVE, Zeiss VR One, Razer OSVR itd.

Upravo zadnji navedeni Razer ima posebnost po tome što njegov OSVR je open-standard VR softverska i hardverska platforma. Kompanijin Hacker Development Kit (HDK) stvoren je kako bi pružio programerima ravnotežu između kvalitete iskustva i uvjete sustava.

osvr hdk gallery 03 v2


Razerov uređaj ima OLED Full HD ekran od 5,5 inča, s rezolucijom od 1920 x 1080. Osvježavanje mu iznosi 120 Hz, dok je kut gledanja od 100 stupnjeva. Ugrađen je i akcelerometar, žiroskop i kompas. Nadograđen je s IR pločom na headsetu te kamerom koja se koristi za određivanje pozicije korisnika u prostoru. Za što bolje slike zaslužna je ugradnja dualnih leća visokih performansi, koja uključuje i fokus za individualno oko za personalizirano korištenje. Implementirana bambusova mikrofiberska pjena omogućava bolju udobnost.

Sustav radi na različitim platformama (Windows, Android, Linux) i različitim engineima (Unreal, Unity, a samom uređaju mogu se dodavati i razni periferni dodaci.

osvr hdk gallery 06 v2

Kompanija u svom službenom priopćenju navodi kako njihov OSVR HDK sada podržava nekolicinu SteamVR igara, kao što su Half-Life 2, Team Fortress 2, Elite: Dangerous, Live for Speed itd.

Razerov OSVR Hacker Development Kit u verziji 1.3 dostupan je po cijeni od 350 eura (oko 2.668 kn).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.