Mad Max Fury Road ima 2000 VFX scena

Mad Max Fury Road ima 2000 VFX scena

Studio za animacije i dizajn iloura objavio je video vezan uz jedan od najboljih akcijskih filmova i najboljih filmskih reboota.

Studio za animacije i dizajn iloura, ovih je dana objavio video VFX breakdown - Fury Road, u kojem se može vidjeti kako se kombinacijom scena snimljenih djelomično ispred zelene pozadine i računalne grafike, stvorila uvjerljiva filmska jurnjava u Mad Max filmu.

Mad Max Fury Road ne koristi toliko puno CGI-a kao neki drugi današnji filmovi, jer su u njemu koristili desetke "pravih" futurističkih vozila i snimali scene u kojima su vozači stalno bili na rubu života i smrti, pa je računalna grafika samo dodala "završni štih".

Stručnjaci kažu da je usprkos nastojanju da CGI bude čim manje zastupljen, u filmu napravljeno 2000 VFX scena, no najveći dio njih je zapravo služio za ukrašavanje teksturama i čišćenje snimaka od raznih neželjenih elemenata poput žica kojima su pridržavani heroji na krovovima automobila.

Valja naglasiti da su svi auti koji su jurili pustinjom bili doista snimljeni uživo u Namibiji, no CGI je stvorio detalje pomoću kojih smo dobili jedan nevjerojatan futuristički doživljaj preživljavanja u luđačkom devastiranom svijetu budućnosti.

Video možete pogledati ovdje.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.