MWC 2016: HTC Vive spreman za prednarudžbu od 29.veljače

MWC 2016: HTC Vive spreman za prednarudžbu od 29.veljače

Na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni HTC je objavio datum pred-narudžbe te cijenu svog Vive VR paketa.

Nakon što je prošli mjesec Oculus najavio cijenu Rifta od 600 eura te početkom veljače i prednarudže za Oculus Ready računala i Rift bundleove, sada konkurent HTC najavljuje svoj Vive VR kit po još većoj cijeni, koja dođe 799 dolara (oko 5.463 kn).

HTC i Valve u toj cijeni podrazumijevaju cijeli paket, koji se sastoji od HMD-a, dva bežična kontrolera, dvije bežične bazne stanice itd. Uključeno je i nekoliko igara na određeno vrijeme, poput Fantastic Contraptiona.

Finalni Vive HMD (koji je prije imao problem težine) opremljen je mikrofonom, povezanim na Vive Phone Services, uključujući opcije poput dobivanja i odgovaranja na pozive, poruke itd.

HTC Vive VR 2

Vidno polje iznosi 110 stupnjeva, dok je traku moguće prilagoditi. Posjeduje 32 senzora koja prate pokret u 360 stupnjeva, a prednja kamera spaja elemente pravog svijeta u virtualni svijet. Tu je još i 2160 x 1200 rezolucija s 90 Hz osvježavanjem, a za što bolju konformnost ugrađena je i pjena.

Kontroleri i dalje imaju haptičku podršku, mogu trajati četiri sata i pune se preko univerzalnog USB porta. Svaki od dva kontrolera ima 24 senzora za točno praćenje pokreta.

Dvije bazne stanice pružaju praćenje pokreta od 360 stupnjeva, te se sinkroniziraju bežičnim putem.

HTC Vive VR 3

Prednaruždba počinje sljedeći ponedjeljak, a isporuka kupcima bi trebala stići u travnju ove godine. Za sada se radi o 24 zemlje, a nama najbliža je Austrija i Italija.

Za razliku od Oculusa još nema informacija o Vive-ready računalnim bundleovima. Jedino je poznato da HTC i Valve spominju preporučene specifikacije, navodeći GTX 970 i Radeon 290 kao low end.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.