Leap Motion najavio softver koji prati pokret ruke za VR i AR, Orion - 2.8 out of 5 based on 4 votes
Leap Motion najavio softver koji prati pokret ruke za VR i AR, Orion

Leap Motion najavio softver koji prati pokret ruke za VR i AR, Orion

Leap Motion je predstavio svoj upravljački softver za Leap Motion kontroler za VR i AR koji prati pokret ruke, nazvavši ga Orion.

Orion je napravljen kako bi se mogao koristiti za VR i AR sadržaje, te pružiti developerima više mogućnosti za stvaranje sadržaja.

Kompanija je kazala kako Orion pruža "masivan korak naprijed" za tehnologiju, dolazeći s manjom latencijom, dužim dometom, boljim i bržim prepoznavanjem pokreta ruke, poboljšanim robusnošću itd. Ojačani domet tako se sada proteže na područje cijele ruke. Zahvaljujući boljoj fleksibilnosti prstiju omogućene su i bolje poze.

Na službenoj stranici kompanija pruža Orion beta svim developerima koji imaju Leap Motion kontroler. Ponuđeni softver je izdan kako bi developeri mogli imati rani pristup kreiranju aplikacija za platforme VR i AR. Navodi se i kako neće biti izdan kao standalone uređaj, već će biti ugrađen u VR i AR HMD-ove.

LM Orion 1

Kompanija je objavila i Blocks demo za Orion, u kojem korisnik može kreirati i raditi interakciju s oblicima, manipulirati gravitacijom itd. Napravljen je s kompanijim nadolazećim interakcijskim engineom.

 

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.