Samsung pokazao inovacije na Europskom Forumu 2016

Samsung pokazao inovacije na Europskom Forumu 2016

Samsung Electronics prikazao je nove i inovativne tehnologije na ovogodišnjem Samsung Europskom Forumu.

Fokus tvrtke je na pametnoj i umreženoj svakodnevici koju prati raspon novih proizvoda koji će biti dostupni tijekom godine, uključujući zakrivljene SUHD TV prijamnike s Quantum dot tehnologijom, nove pametne satove Gear S2, inteligentnu perilicu Samsung AddWash kao i novu generaciju pametnih kućanskih aparata koje predvodi „umreženi“ hladnjak Family Hub.

Samsung je predstavio novu seriju SUHD TV prijamnika koji, kako navode predstavnici tvrtke, nude izvanrednu kvalitetu prikaza slike, zahvaljujući Quantum dot tehnologiji. Novi prijamnici imaju tanak okvir, a zahvaljujući naprednom operativnom sustavu korisnicima omogućavaju pristup svom zabavnom sadržaju s jednog mjesta. Novi SUHD TV prijamnici za 2016. godinu opremljeni su po prvi put u svijetu 10-bitnim Quantum dot zaslonom koji je izrađen bez uporabe kadmija.

Pokretani su Tizen operativnim sustavom. Unaprijeđen Smart Hub središnje je mjesto za pregled TV programa, filmova i igara, a Samsung Smart TV prijamnici automatski će prepoznati i vanjske uređaje kao što su multimedijski reproduktori, igraće konzole ili kućna kina, pa će svim uređajima biti moguće upravljati s jednim daljinskim upravljačem.

Tvrtka je predstavila i svoj prvi UltraHD Blu-ray reproduktor oznake UBD-K8500, koji zahvaljujući tzv. upscaling tehnologiji može unaprijediti i prikaz Blu-ray diskova i DVD-a te reproducirati sadržaj glazbenih CD-a. Za unaprijeđen doživljaj kućnog kina, Samsung je premijerno u Europi demonstrirao i novi HW-K950 zvučnik, opremljen Dolby Atmos tehnologijom za još vjerniju reprodukciju zvuka.

Ponudu zaslona zaokružuju računalni monitori za poslovne korisnike. Serija CF591 i CF390 monitora prate prirodnu zakrivljenost oka zahvaljujući zakrivljenosti 1800R, za prirodnije iskustvo gledanja, rečeno je tijekom predstavljanja.

Samsung European Forum prilika je i za predstavljanje nove generacije kućanskih aparata. Ove je godine Samsung pokazao novu AddWash perilicu rublja, koja zahvaljujući manjim vratašcima na bubnju omogućava praktično dodavanje odjeće tijekom ciklusa pranja, bez potrebe za ponovnim pokretanjem ciklusa perilice. AddWash perilice opremljene su nizom značajki kojima je moguće upravljati s Android ili iOS pametnih telefona.

Ponudu kućanskih aparata Samsung je proširio novim robotiziranim usisivačem POWERbot Turbo WiFi, koji je 70 puta snažniji od dosadašnjih modela. Zahvaljujući WiFi vezi, ovim je usisivačem moguće upravljati pomoću pametnog telefona.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg Foruma je i novi Family Hub hladnjak, opremljen zaslonom dijagonale 21,5 inča. Tri ugrađene kamere omogućavaju pregled pohranjenih namirnica, tako da ukućani u svakom trenutku, pogledom na zaslon pametnog telefona, mogu vidjeti točno što nedostaje. Zahvaljujući zaslonu, ukućani mogu zapisivati bilješke, prikazivati fotografije ili dijeliti kalendar, izravno na hladnjaku. Dodatno, zaslon omogućava upravljanje umreženih sustava za kućnu zabavu kao što su TV prijamnici ili reproduktori glazbe, a zahvaljujući ugrađenim zvučnicima, korisnici će i preko hladnjaka moći slušati omiljenu glazbu.

Hladnjak Family Hub

Na Forumu su predstavljeni i novi Gear S2 classic pametni satovi s kućištima od ružičastog zlata i platine, koje je Samsung opremio i dizajnerskim dodacima koje potpisuje Colombo, uz brojčanike s motivima animiranog filma Peanuts (Snoopy) ili dizajnom Keith Haringa, Jean-Michael Basquiata, Jeremyvillea i Burton Morrisa. Ovi će pametni satovi biti kompatibilni i s uređajima koje pokreće iOS operativni sustav.

Gear S2 classic

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.