Crytek najavio akademski program "VR First"

Crytek najavio akademski program "VR First"

Crytek je najavio program za sveučilišta kojim promovira nadolazeću VR industriju.

Crytek je jedna od AAA studija koji svoj fokus stavljaju na budućnost virtualne stvarnost. Kompanija zaslužna za Far Cry (koji je predstavljao u ono vrijeme grafičku budućnost) i Crysis serijal, radi na dvije VR igre: Robinson: The Journey za PSVR (koji će koštati više od 3.000 kn) i The Climb za Oculus Rift.

U svoj poznati grafički engine zvan Cryengine implementirali su alate za VR razvoj, čime su pomogli drugim studijima da stvore što bolje grafičko VR iskustvo.

Nedavno su se priključili i Immersive Technology udruženju koje dodatno želi pomoći u populariziranju tehnologije.

Jučer je tako kompanija službeno objavila u svom priopćenju VR First, program namijenjen pružanju resursa sveučilištima kako bi studenti što lakše i bolje naučili o VR industriji. Kroz taj program, kompanija će određenim akademskim institucijama dati besplatan pristup kodu Cryenginea. U skladu s tim, kroz partnerstvo s proizvođačima hardvera pružit će i VR HMD-ove i računala koja će biti sposobna za rad u tim uvjetima.

Kao prvo najavljeno sveučilište koje je dobila program kompanija navodi Istanbulov Bahçeşehir University, čiji je laboratorij počeo jučer s radom. Crytek je najavio i nove laboratorije uskoro, a navode i kako traže zainteresirane partnere i ljude za VR First laboratorije u raznim državama.

Informacije o njihovom programu, možete pronaći na VR First web stranici, na kojoj se nalazi i prijava.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.