zSpace pokazao VR web preglednik

zSpace pokazao VR web preglednik

Tvrtka koja proizvodi VR AIO računala za edukaciju predstavila je svoj VR internetski preglednik.


Virtualna stvarnost je doista jedan od najvećih trendova ovogodišnjeg CES 2016 sajma u Las Vegasu, a jedna od najzanimljivijih tvrtki koje donose velike inovacije u VR je zSpace, koji već proizvodi specijalna AIO računala, naočale i styluse, odnosno kompletan sustav namijenjen za edukaciju i rad u VR okruženju.

Dan uoči otvaranja CES sajma, zSpace je predstavio svoj internetski preglednik pod nazivom zBrowser, koji je razvijen u suradnji s Googleovim Chrome WebGL timom, čime nam želi poručiti da je došlo vrijeme da zaboravimo na pregledavanje interneta klikanjem miša, jer dolazi vrijeme VR surfanja.

Preglednik je napravljen tako da osim omogućivanja pristupu dinamički kreiranom 3D i VR sadržaju, omogući vlasnicima i developerima webova da dodavanjem zSpaceovih linija koda, učine svoje stranice interaktivnim u VR okruženju, što znači da pomoću stylusa možete "izvlačiti" elemente s ekrana i s njima manipulirati. Na primjer, ako u nečijem Facebook profilu vidite sliku zagrebačke katedrale, možete ju izvući sa stranice, pretvoriti u trodimenzionalni objekt, okretati i razgledavati sa svih strana.

zSpace VR VIDIClanakVelika

Isto tako, zanimljive su i mogućnosti kupovanja u online dućanima, pa je zSpace demonstrirao kupnju u Amazonu. Kada dođete na stranicu sa satovima, možete odabrati onaj koji vam se sviđa, "izvući" ga u prostor i detaljno pogledati kako biste bili sigurni da je to ono što želite, dakle slično kao što radite kada uđete u pravu trgovinu uzmete proizvod u svojeruke.

Valja naglasiti da sve ovo funkcionira isključivo s kompletnim zSpaceovim VR sustavom, što znači da će vam trebati njihov AIO PC, naočale i stylus. Do sada se sustav prodavao isključivo edukativnim ustanovama, istraživačkim organizacijama i poslovnim subjektima, no zSpace ga namjerava iduće godine izbaciti na potrošačko tržište, gdje će se prodavati po cijeni od 1.500 dolara (10.659 kn). Je li ovo način na koji ćemo svi koristiti računala u skoroj budućnosti?

 Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.