Sony predstavio široki raspon proizvoda na CES 2016, od LED lampe-zvučnika do gramofona

Sony predstavio široki raspon proizvoda na CES 2016, od LED lampe-zvučnika do gramofona

Tvrtka Sony predstavila je svoju novu liniju proizvoda za 2016. godinu na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike 2016 (CES) u Las Vegasu u Nevadi.

Sony je predstavio mnogobrojne nove proizvode, koji variraju od audio proizvoda pa sve do gramofona, kamera i televizora.

U audio sektoru predstavljeni su kućni audio sustavi GTK-XB7, MHC-GT4D, MHC-V11; h.ear linija bežičnih prijenosnih zvučnika i slušalica, gramofon PS-HX500 itd.

h.ear

Predstavljeni su i Bravia 4K HDR televizori s tehnologijom Slim Blacklight Drivea (sustav pozadinskog osvijetljenja složen kao mreža), pojačavanjem svjetline i razine crne boje s tri puta širim spektrom svjetline. Svoj debi Slim blacklight imat će na Bravia XD93 seriji. Tu je i Triluminos zaslon, napredni 4K procesor X1 i Android TV (u glavni daljinski upravljač od sad je ugrađeno i pretraživanje glasom). Ovogodišnja serija bit će dostupna u Europi od proljeća ove godine.

 

Handycam kamere

Najavljena je i nova linija Handycam kamera, FDR-AX53, HDR-CX625 i HDR-CX450. FDR-AX53 snima u 4K kvaliteti, a ima i novi Exmor R CMOS senzor (otprilike 1,6 puta više piksela), novu ZEISS leću s kutem snimanja od 26,8 mm, sistem za 5-osnu stabilizaciju slike i Intelligent Actvie mode za kristalno čistu snimku tijekom pokreta. Prikuplja zvuk iz 5 različitih smjerova, snima Full HD u 100 fps-ova, te bit-rateom od 100Mbps u 4K kvaliteti, koristeći XAVC S format.

FDR AX

FDR-AX53

HDR-CX625 i HDR-CX450 imaju slične karakteristike kao i prethodnik, omogućujući snimanje s bit-rateom od manjih 50Mbps. Razlika je što oni snimaju u HD kvaliteti. Tu je i Sonyev besplatni softver za montažu PlayMemories Home. Sonyeva nova Handycam kamera s 4K kvalitetom bit će dostupna u Europi od ožujka 2016. godine; a kamere s Full HD kvalitetom bit će dostupne od sredine veljače 2016. godine.

 

Action Cam

Sonyeva linija Action Cam kamera opremljena SteadyShot tehnologijom bit će osvježena s modelom AS50R, koji dolazi s Live-View daljinskim upravljačem. Ovaj daljinski upravljač, koji od sad ima intuitivne komande, omogućuje potpunu kontrolu nad Action Cam kamerom iz daljine, uključujući paljenje i gašenje. Nove opcije na ovom modelu uključuju 4K time-lapse efekte i podvodno snimanje do dubine od 60 metara ispod površine, kad se koristi kućište za snimanje pod vodom koje dolazi uz kameru.

Action cam

Life Space UX

Sonyeva serija proizvoda Life Space UX izlaze van okvira s ciljem da iz temelja promjene način na koji ljudi vrše interakciju s prostorom. U Japanu je već dostupna LED lampa-zvučnik, dok će u SAD-u biti dostupan početkom prve polovice fiskalne godine.

Također, Sony će lansirati kockasti (10cm) Portable Ultra Short Throw Projector, opremljen unutarnjim zvučnikom i baterijom. Projektor može projicirati sliku 22 puta 80 inča, na zidu, stolu ili bilo kojoj drugoj površini, bez obzira na svoju kompaktnu veličinu.

Naposljetku Sony će lansirati Glass Sound Speaker koji svaki prostor ispunjava kristalno čistim zvukom preko valjka od organskog stakla koji obavija LED izvor svjetlosti. On obasipa prostor toplim sjajem koji se stapa s interijerom. Portable Ultra Short Throw Projector i Glass Sound Speaker bit će lansirani u Japanu na proljeće i u SAD-u u prvoj polovici fiskalne godine.

Glass sound speaker

Glass sound speaker

Na Sonyevom promotivnom mjestu predstavljeni su i drugi proizvodi iz različitih kategorija. Među ovim proizvodima su i oni koji uključuju tehnologiju senzora u sportskoj zabavi (Smart B-Trainer and Smart Tennis Sensor) i ljepotu (BeautyExplorer sustav za analizu kože), kao i proizvodi iz Sonyeve start-up linije koji su proizašli iz novog internog poslovnog inkubatora, “Seed Acceleration Program”.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.