Samsung krenuo u proizvodnju bio-procesora

Samsung krenuo u proizvodnju bio-procesora

Južnokorejski elektronički gigant Samsung prati rastući smjer wearablesa sa svojim naprednim sistemsko-logičkim čipom fokusiranim za tržište wearablesa.

Njihov pametni zdravstveni bio-procesor krenuo je u masovnu proizvodnju. Stvoren je s namjerom kako bi omogućio ubrzavanje razvoja inovativnijih i boljih wearables proizvoda koji se bave praćenjem zdravlja korisnika. Na ovom novom tržištu prisutan je velik broj poznatih i nepoznatih proizvođača, kao što su Apple, Microsoft, Samsung itd. Među njima je i Rufus Lab koji kombinira tehnologiju tableta i wearablesa.

"S poboljšanjem u pametnim, fitness uređajima i u povećanju korisnikove svjesnosti o zdravlju, sve više ljudi traže načine kako pratiti razne osobne bio-podatke, ili fitness podatke, kako bi konstantno pratili svoje zdravlje." - izjavio je Ben K. Hur, potpredsjednik marketinga u Samsung Electronicsu. Nadodao je i kako njihov čip može procesuirati pet različitih biometričkih signala, čime otvara mogućnost za mnoge nove opcije vezane za zdravlje.

Njihov Bio-Processor tako je postao prvi all-in-one zdravstveno-solucijski čip. U sebi ima integriran i Analog Front Ends (AFE), mikrokontrolersku jedinicu (MCU), integrirane spojeve za upravljanje energijom (PMIC), digitalni signalni procesor (DSP) i eFlash memoriju, navodi službeno priopćenje.

Ovaj maleni čip ima sposobnost procesuiranja bio-signala koje mjeri bez potrebe za vanjskim dijelovima, dolazeći i s integriranim bioelektričnom analizom impedancije, elektrokardiogramom (ECG), temperaturom kože, galvanskim kožnim
odzivom (GSR) itd. Može mjeriti mišićnu masu, otkucaj i ritam rada srca, temperaturu kože, razinu stresa itd.

Trenutno je čip u proizvodnji, a prvi uređaji očekuju se u prvoj polovici 2016.godine.

Našu recenziju Samsungovog pametnog sata Gear S2 možete pročitati na ovoj stranici.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.