AMD se pridružuje Immersive Technology udruženju

AMD se pridružuje Immersive Technology udruženju

Advanced Micro Devices pridružuje se neproftinoj grupi Immersive Techology, koja želi popularizirati imerzivne tehnologije.

Ova neproftina grupa sastavljena od stvaratelja igara, filmova, tehnologije, specijalnih konzultanata, akademskih partnera i grupa, za cilj ima stvaranje imerzivnih tehnologija, kao što su augmentirana realnost, virtualna realnost i steteoskopski 3D, i njegove uspješnosti na tržištu. Grupa organizira i konferenciju koja se zove Immersed, a održala se u listopadu ove godine u Torontu. Neki od članova su Cloudhead Games, Nextgen Interactions, Immersion VRelia i FOVE, a sada dobivaju i najjaču kompaniju u udruženju, AMD.

U skladu s ovim, u priopćenju se navodi i najava VR vijeća, koje je osnovano ove godine od strane AMD-a. Predsjednik će se birati po godišnjoj osnovi, a prvi će biti AMD-ov direktor za VR, Daryl Sartain.

Udruženje je otvoreno za sve kvalificirane stvaratelje tehnologije i sadržaja i akademskih institucija. Među zadnjima su i InMediaStudio (koji je radio na Nemogućoj misiji 5 i VR-u), AWE Company i Droiders.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.