Najnoviji AndEX omogućava pokretanje Androida 6.0 na računalu

Najnoviji AndEX omogućava pokretanje Androida 6.0 na računalu

Najnovija inačica AndEX Live CD-a korisnicima omogućuje pristup raznim Googleovim servisima i aplikacijama.

Arne Exton upravo je izdao novu inačicu svojeg AndEX Live CD softvera, koji uključuje najnoviji Googleov Android 6.0 Marshmallow mobilni operativni sustav, razvijen u okviru njegovog Android-x86 projekta.

Sustav se temelji na Extonovom specijalnom Linux kernelu 4.0.9-exton, koji sadrži dodatne drivere s podrškom za stari i novi hardver, a posljednja inačica AndEX Live CD-a uključuje GAPPS paket koji korisnicima pruža pristup raznim Googleovim servisima i aplikacijama.

Među predinstaliranim Googleovim aplikacijama i servisima, nalaze se Google Play servisi, Google Play Store, YouTube, Gmail, Google Maps i Google Chrome, koji je "defaultni" web preglednik. Pored toga, AndEX Build 151206 posjeduje mnoge dodatne predinstalirane aplikacije koje uključuju Facebook, Spotify, OfficeSuite 8, te Aptoide.

U priopćenju na svojoj stranici Exton navodi da je novi AndEX Live CD namijenjen svima koji vole aplikacije svojeg pametnog Android telefona, te bi voljeli da ih mogu koristiti na svojem laptopu.

AndEX Live CD omogućuje i instalaciju dodatnih Android aplikacija s Google Play Storea ili s izvora "treće strane", korištenjem ugrađenog Aptoide Apps Store menadžera.

Korisnici mogu pokrenuti AndEX Live CD na svojim desktop računalima ili laptopima direktno s USB drivea, ili instalirati Android-x86 OS na svoj tvrdi disk, a Exton kaže da njegova distribucija radi na "većini modernih prijenosnika i određenom dijelu desktop računala", što znači da neće raditi baš na svakom PC-u. 

Detaljne instrukcije u vezi instalacije i korištenja pronaći ćete na Extonovoj web stranici putem ove poveznice, gdje ujedno možete kupiti AndEX Live CD za 8 Eura (61,30 kn).

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.