Izvor: Flickr.com

Neslužbeni softver omogućava igranje PS4 igara na računalu

Ono što je nedavno Microsftova konzola dobila službenim ažurianjem, Sonyeva konzola dobiva neslužbenim putem.

Samo dva dana ranije, prije objave Sonya o prodaji njihovog Playstationa 4, došao je i neslužbeni softver koji omogućava streamanje PS4 igara.

XBox One je u svojem ažuriranju u studenom dobio mogućnost streamanje igara s konzola na računalo.

Sada se pojavio i neslužbeni softver zvan "Remote Play PC" koji omogućava igranje PS4 igara na računalu. Programer pod pseudonimom Twisted objavio je ovaj softver prije tri dana, po cijeni od svega 10 američkih dolara (oko 71 kn po današnjem tečaju).

"Radio sam na ovom projektu, većinom povremeno, više od godinu dana kada je Android verzija prvi put izašla u listopadu 2014." - izjavio je Twisted.
Naglasio je i kako bi volio raditi na ovom projeku puno vrijeme, dodajući opcije i čineći ga stabilnim za druge platforme.

Službena stranica softvera kao razlog stavljanja cijene navodi životne troškove i želja za punim posvećivanjem projektu. Softver koristi ugrađeni Remote Play softver kako bi naveo da se računalo smatra kao još jedan Sonyev uređaj, te prihvatio streaming.

Ovo je neslužbeni softver, što bi moglo značiti Sonyev postupak gašenja softvera ili davanje podrške programeru i posao na ovom projektu u Sonyu. Bit će zanimljivo vidjeti Sonyev odgovor.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.